Logo dekombinatie.nl


Groep 6 Develhoek op bezoek bij burgemeester

Groep 6a en 6b van basisschool Develhoek zijn op vrijdag 1 september op bezoek geweest in het gemeentehuis. Aanleiding voor het bezoek was het onderwerp van de aardrijkskundeles die ging over o.a het gemeentehuis, de gemeenteraad, de raadsvergaderingen.

Zwijndrecht - De kinderen werden omstreeks 09.00 uur ontvangen door de burgemeester Dhr. Dominic Schrijver. Hij had zijn ambtsketting om en vertelde over het gemeentehuis, het gebouw zelf maar ook over wat de kinderen zouden gaan doen.

In groepjes van 10 leerlingen kregen de kinderen een rondleiding, Van de kelder met geheime gangen, naar de oude raadzaal, waar je nu kan trouwen, de woning van de bode, die vroeger in het gemeentehuis woonde, tot het deel waar de nieuwe raadzaal is.

In de nieuwe raadzaal hebben de kinderen eerst een quiz gedaan waar maar liefst 2 winnaars uit kwamen. Daarna hebben ze een raadsvergadering nagedaan. Die hebben ze aan de hand van een casus voorbereid en gehouden. Dat was erg spannend en ook een beetje vreemd, omdat ze elkaar ineens met u moesten aanspreken en de voorzitter moesten bedanken wanneer ze mochten spreken. Een idee om dit ook in de klas te doen.

Aan het einde van het bezoek kregen de kinderen nog een leuke attentie in de vorm van een puzzeltje.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox