Logo dekombinatie.nl


Ondernemers gaan weer met elkaar in gesprek. (Foto: Onno Kemperman)
Ondernemers gaan weer met elkaar in gesprek. (Foto: Onno Kemperman) (Foto: Onno Kemperman)

Van Drechtsteden tot weerman

De Ondernemersvereniging Zwijndrecht (OVZ) kijkt weer uit naar een levendig activiteitenseizoen. Dat start op 20 september met een bijeenkomst over de Drechtsteden. Op 3 oktober is er een bijeenkomst met spreker Reinier van den Berg.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT – Na de zomerstop is het weer tijd voor de ondernemersvereniging om de leden de mogelijkheid te geven elkaar te ontmoeten. Dat kan ten eerste op 20 september. Dan staat van 16.30 tot 21.00 uur de bijeenkomst 'Drechtsteden, in de ban van!' op het programma, bij Postillion Hotel Dordrecht. Er komen allerlei sprekers, zoals Sjoerd Vollebregt van Economic Development Board, Ab van der Touw van Siemens Nederland en Wouter Kolff, de nieuwe burgemeester van Dordrecht. 

Het wordt een bijzondere bijeenkomst, volgens Rutger Hoogerwerf van de Ondernemersvereniging Zwijndrecht. "We houden nu vier jaar deze bijeenkomst, een initiatief van de DOV, VAO en de OVZ, over de Drechtsteden, samen met andere ondernemersverenigingen. We begonnen met zes verenigingen en nu zitten we op het dubbele. We verwachten 400 tot 500 bezoekers. Ieder jaar belichten we een onderdeel van de Drechtsteden, afhankelijk van wat er speelt. Maar het onderwerp heeft ook altijd te maken met Prinsjesdag. Wat daar besproken wordt, komt terug bij onze bijeenkomst. Een programma waarbij de actualiteiten worden besproken, maar waar los hiervan ook volop tijd beschikbaar is om te netwerken. We merken dat er behoefte is aan overkoepelend en gezamenlijk praten over de Drechtsteden, vandaar dat wij als ondernemersvereniging graag aansluiten bij de bijeenkomst van 20 september."

Op 3 oktober vindt een reguliere bijeenkomst van de Ondernemersvereniging Zwijndrecht plaats. Dan spreekt bij Hotel Ara in Zwijndrecht de bekende weerman Reinier van den Berg. Hoogerwerf: "Met mijn bedrijf - evenementenbureau Buro RUW - zijn wij nu zo'n acht jaar lid. Sinds 2014 ben ik bestuurslid. We organiseren 11 bijeenkomsten per jaar en proberen altijd onderwerpen te vinden die een breed publiek zullen aanspreken. Dat hebben we nu naar onze mening ook gevonden met Reinier van den Berg. Hij zal spreken over klimaatverandering. Daarbij zal hij ook inspringen op de actualiteit. Andere onderwerpen die we in het verleden zijn gehad gingen bijvoorbeeld over sport of entertainment.."

De vereniging probeert een mix aan te bieden van bijeenkomsten. "Dat betekent dat we de ene keer een reguliere bijeenkomst hebben bij een horecagelegenheid – een lid van OVZ- in Zwijndrecht en de andere keer gaan we op bezoek bij een bedrijf, bijvoorbeeld van een lid.  Zo bieden we voor elk wat wils. Los van locatie en inhoudelijke aspecten in het programma, bieden de bijeenkomsten van de OVZ ook ruim voldoende netwerkgelegenheid, wat tenslotte het doel is van de vereniging."

OVZ is een vereniging die is uitgegroeid is tot een grote business-to-business netwerkclub met meer dan 170 leden/ondernemers uit het groot-, midden- en klein bedrijf. Meer informatie is te vinden op www.ovzwijndrecht.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox