Logo dekombinatie.nl


Lekker in beweging tijdens de Vivera Leefstijlmarkt. (Foto: Privé)
Lekker in beweging tijdens de Vivera Leefstijlmarkt. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Vivera Leefstijlmarkt met Fit-test

Op zaterdag 30 september van 10.00 tot 13.00 uur organiseren de Vivera sportcoaches voor de tweede keer de Vivera Leefstijlmarkt en Fit-test. Dit keer zal de markt plaatsvinden in het theater 'Het Spektakel' aan de Norderstedtplein 10 in Zwijndrecht.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT - Tijdens de Vivera Leefstijlmarkt maken bezoekers kennis met diverse welzijn-en beweegaanbieders die advies kunnen geven over het bevorderen van een gezonde leefstijl. Ook wordt de Fit-test aangeboden. Aan deze fit-test kunnen inwoners van Zwijndrecht vanaf 60 jaar gratis deelnemen om zo de eigen lichamelijke gesteldheid te meten. Tijdens de markt en na de fit-test kunnen mensen onder meer advies ontvangen over bewegen en voeding. 

Het wordt weer een leuk, veelzijdig evenement, volgens Sandra van den Assem, Vivera sportcoach. "Vorig jaar hebben we de leefstijlmarkt en Fit-test ook gehouden. Bij de editie van deze keer komen er weer kramen en statafels van verschillende partijen, zoals welzijnsorganisaties en organisaties die met bewegen te maken hebben. Het hele evenement draait om een gezonde levensstijl. Mensen kunnen gewoon langskomen en de markt bezoeken. Ze kunnen informatie verkrijgen, andere mensen ontmoeten en kijken welke leefstijl bij hen past. Het verschil met de vorige keer is dat het evenement nu wat uitgebreider is. Vorige keer was het voornamelijk gericht op beweging. Nu is het aanbod breder."

Dat is een bewuste keuze van Vivera Zwijndrecht. "We houden het evenement expres wat groter, zodat mensen nog meer informatie kunnen krijgen. Daarom zijn bijvoorbeeld ook een diëtiste, fysiotherapeut en voedingsconsulente aanwezig en ook is er een loopbaanbus."

De organisatie verwacht weer aardig wat bezoekers. Sandra: "Het was vorig jaar lekker druk. We verwachten nu ook weer veel animo, onder meer vanwege de Fit-test. Daarbij kunnen 60 plussers metingen laten doen en zo een beeld krijgen van hun eigen fysieke gesteldheid."

Renée Dezentjé (67) heeft vorig jaar ook meegedaan aan de Fit-test. Renée is enthousiast over de test en raadt deze dan ook aan iedereen aan. "Een prima test! Op één onderdeel na vond ik alle onderdelen goed. Ik heb bijvoorbeeld een handkrachtmeting gedaan, verder werd er getest op snelheid en behendigheid en er waren conditieoefeningen en rek- en strekoefeningen. Naderhand krijg je een score die aangeeft wat je wel of niet kunt."

Toegegeven, Renée wist al wel waar zij stond op het gebied van fitheid en sporten. "Maar ik kreeg nu een bevestiging en dat is altijd fijn. Je moet gewoon goed luisteren naar je lijf, zodat je weet wat je wel en niet kunt. Ik raad de Fit-test beslist aan. Ook aan mensen die vorige keer hebben meegedaan, want zo kun je kijken hoe je verbeterd bent in een jaar tijd."
 

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox