Logo dekombinatie.nl


Eric-Jan Bosselaar is de trotse voorzitter van de organiseerde club; Shot'65.
Eric-Jan Bosselaar is de trotse voorzitter van de organiseerde club; Shot'65.

Tafeltennistop paraat in Walburghal

De favorieten moeten donderdag nog flink aan de bak tijdens de finaleronde van het Van der Valk ARA/Top 16 tafeltennistoernooi in de Walburghal.

Zwijndrecht - "Klopt", grijnst toernooileider en deelnemer Levent Akkaya. "Sommige geplaatste spelers dachten vrij soepel door de voorronde te kunnen komen, maar dat viel in de praktijk flink tegen. Zo eindigde Koen Vink, één van de beste spelers van onze club Shot'65 als derde in zijn poule, waardoor hij nipt de finaleavond wist te bereiken. Hij liet zich net als zijn clubgenoot Albert van Beek duidelijk verrassen en zal donderdag alle zeilen bijzetten om de kwartfinale te halen, temeer omdat hij door zijn moeizame resultaten bij de loting in een 'lagere pot' is terechtgekomen en dus meteen sterke spelers treft in de poule."

Vink is één van de negen spelers van de organiserende vereniging die de finaleronde hebben gehaald. De overige finalisten zijn afkomstig van Alexandria'66 uit Rotterdam, TTV Papendrecht, VTV Nieuwegein en Taveba uit Barendrecht. Ook Lavent Akkaya kwalificeerde zich voor de eindstrijd. "Op zijn best kom ik straks de poule door", schat hij zijn kansen in. "En daarna wordt het stranden in de kwartfinale, verwacht ik."

Grote favoriet voor de eindwinst is Sanna de Hoop, de enig overbleven vrouw in het -in eerste instantie- 27 spelers grote gezelschap dat aan het Top 16-toernooi begon. Akkaya verwacht dat De Hoop haar vorig jaar behaalde titel zal gaan prolongeren. "Je zag haar al met twee vingers in de neus door de poulefase heen denderen", glimlacht hij. "Ze is een klasse apart. Het moet heel gek lopen wil ze niet wéér met de hoofdprijs in haar handen staan. Aan de andere kant: verrassingen zijn niet uit te sluiten. We hebben het deze week gezien." Het spektakel in de Walburghal te Zwijndrecht begint morgen met de loting. Daarna gaan de matadors de strijd aan achter de tafel. "We beginnen om 20.00 uur", aldus Akkaya. "Publiek is vanzelfsprekend van harte welkom. Spanning verzekerd!"

Meer berichten
Shopbox