Logo dekombinatie.nl


De super lotenverkopers van de korfbalvereniging Albatros met helemaal rechts Feline de Heer (foto: Martin Hulsman)
De super lotenverkopers van de korfbalvereniging Albatros met helemaal rechts Feline de Heer (foto: Martin Hulsman)

Lotenverkopers Albatros in het zonnetje gezet

Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging.

Zwijndrecht - De opbrengst in Zwijndrecht is in totaal 50.882,- euro. Gezamenlijk is er 8,9 miljoen euro opgehaald met 5.500 deelnemende verenigingen. Zo'n 225.000 leden gingen de straat op om loten te verkopen voor hun club. Gezamenlijk verkochten zij bijna 3 miljoen loten. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst uit de Grote Clubactie per club gestegen met gemiddeld 22%. Hieruit blijkt dat de Grote Clubactie voor verenigingen relevanter is dan ooit.

Al 45 jaar draagt de Grote Clubactie bij aan de financiële gezondheid van duizenden clubs in Nederland. Voor veel verenigingen een onmisbare bron van inkomsten. Clubs kunnen met de opbrengst bijvoorbeeld materialen vervangen, het clubhuis onderhouden en activiteiten organiseren. Veel verenigingen in Nederland zijn afhankelijk van sponsoring en andere initiatieven voor extra financiële middelen. Er is geld nodig om te kunnen groeien en goede faciliteiten aan leden te kunnen bieden. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

Veel clubs uit Zwijndrecht deden mee met de jaarlijkse sponsoractie. Uitschieters binnen Zwijndrecht waren onder meer V.V.G.Z. (€11.848,80), H.C.Derby (€9.595,20) en V.V. Pelikaan (€7.245,60).

Ook bij korfbalvereniging Albatros hebben de leden goed hun best gedaan met de lotenverkoop. Afgelopen weekend vond daar, in de rust van de wedstrijd Albatros-RWA, de prijsuitreiking plaats van deze actie. De Albatrosleden verkochten dit jaar weer 1700 loten en dit levert de club zo'n €4.000 op. De beste lotenverkopers werden beloond met leuke prijzen. Dit jaar waren dat Sven Hoogendoorn, Esmee Hoogendoorn, Sebastiaan en Marijn Versteeg, Lisanne en Marlies Limberger en super-lotenverkoopster Feline de Heer. De 8-jarige Feline verkocht in 2015 80 extra loten, in 2016 160 extra loten en dit jaar maar liefst 275 extra loten. Zij kreeg uit handen van voorzitter Max 13 vouchers, een waarde van € 97,50 als kantinetegoed op een clubcard en een mooie nieuwe beker.

Meer berichten
Shopbox