Logo dekombinatie.nl


Spannend tafeltennis in de Walburghal.
Spannend tafeltennis in de Walburghal. (Foto: Rinie Boon)

Olieman pakt Top 16-tafeltennistitel

Eric Olieman greep de eindwinst bij het Van der Valk/ARA Top 16 toernooi van tafeltennisvereniging Shot'65. In een zinderende finale versloeg hij topfavoriet Sanne de Hoop na verlenging in een vijfsetter.

Zwijndrecht - Olieman -lid van Alexandria uit Rotterdam- toonde in de eindstrijd aan geleerd te hebben van zijn ontmoeting met De Hoop in de eerste ronde van het Top 16-toernooi. Toen liet hij zich nog simpel met 3-0 aftroeven in de poulefase. In de finale liet hij zijn vaak zo flegmatieke spel vol pieken-en-dalen achter zich en zette hij een prestatie van een vrijwel constant hoog niveau neer tegen de 'vast spelende' Sanne de Hoop, die op basis van haar status als Eredivisie (bij de dames) en eerste divisie-speelster (bij de heren) geacht werd Derde Divisionist Olieman vrij eenvoudig te kunnen verslaan.

Maar dat gebeurde dus niet. Na vijf meeslepende sets klaarde Eric Olieman de klus met een 14-12 eindschot en won hij het prestigieuze tafeltennisevenement.

In de halve finale moest Olieman eerder die avond aantreden tegen zijn Rotterdamse clubgenoot Francois de Leeuwe. In die partij liet hij al een prima optreden noteren met leuke showy elementen. In de andere halve eindstrijd nam Sanne de Hoop het op tegen Shot'65's laatst overgebleven troef Albert van Beek, een tegenstander die ze ook vorig jaar in Zwijndrecht trof en waarvan ze in mei tijdens een ander toernooi nog had verloren. Dit keer bleef De Hoop fier overeind en liet ze een 3-1 overwinning noteren.

Shot's andere ster, Koen Vink, haakte eerder in het toernooi af. Vanwege privé-omstandigheden moest hij deelname aan de slotavond annuleren. Toernooileider Levent Akkaya mocht na afloop terugkijken op een geslaagde 2017-editie van het regionale toernooi. Een evenement ook waarin de favorieten vooral deden wat er vooraf van het verwacht was. Met andere woorden: de doorbraak van nieuwe tafeltennishelden werd met minimaal een jaar uitgesteld. Slechts de overwinning van Eric Olieman was een echte verrassing.

Meer berichten
Shopbox