Winter3Daagse was een groot succes

Het weekend van 22, 23 en 24 december vond de ATOS Winter3Daagse plaats. In winkelcentrum Walburg was er een radiostudio en er stonden verspreid door Walburg kraampjes waar mensen producten aan de Voedselbank van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht konden doneren.

door Mirthe van Wijngaarden

Zwijndrecht/H.I.Ambacht - Drie dagen lang werd de studio van ATOS RTV druk bezocht en bleven nieuwsgierige voorbijgangers luisteren naar de liveoptredens van talentvolle artiesten. Al na één dag was duidelijk te zien dat er al veel producten waren ingezameld voor de Voedselbank. De volle kratten werden opgestapeld in de studio en de berg bleef maar groeien. Elke dag werd er een tussenstand bekend gemaakt. Het uiteindelijke resultaat: 9144 opgehaalde producten voor de Voedselbank. Dat zijn maar liefst 200 volle kratten en 40 dozen. Organisator Bram de Waard: "Dat we dit hebben bereikt, is fantastisch. Het is alle moeite en korte nachten waard geweest." Er werd namelijk 59 uur non-stop radio gemaakt en de voorbereidingen namen twee maanden in beslag. Bram: "Zonder de enorme inzet van alle vrijwilligers had dit prachtige resultaat nooit bereikt kunnen worden."
Voor de Winter3Daagse waren er veertien vrijwilligers van ATOS RTV aan het werk. Ze werden bijgestaan door vrijwilligers van de Voedselbank van Zwijndrecht en Ambacht, maar ook door vrijwilligers van de lokale politiek en de Interact Club Zwijndrecht. Burgemeester Heijkoop van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht overhandigde dit weekend een cheque aan de Ambachtse Voedselbank. Met dit geld kunnen laptops en iPads gekocht worden voor mensen die het niet zo breed hebben.
 

Meer foto's in de krant van woensdag 3 januari.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden