Dankzij de stichting Make-A-Wedding-Wish gaven Sandy en Laurens elkaar afgelopen vrijdag het jawoord. (FOTO: Mooii Moment Fotografie)
Dankzij de stichting Make-A-Wedding-Wish gaven Sandy en Laurens elkaar afgelopen vrijdag het jawoord. (FOTO: Mooii Moment Fotografie)

'Het was een perfecte dag'

Begin december stond de wereld van de 38-jarige Zwijndrechtse Sandy Kuipers op z'n kop toen zij in het ziekenhuis hoorde dat zij uitgezaaide borstkanker heeft en dus terminaal is. Via Stichting Make-A-Wedding-Wish trouwde zij vrijdag 29 december met haar Laurens.

Zwijndrecht - Sandy heeft sinds 2,5 jaar een relatie met de Zwijndrechtse weduwnaar Laurens, die een paar jaar geleden zijn eerste vrouw ook verloor aan de vreselijke ziekte. Hun schoonzus Petra - ook uit Zwijndrecht - schakelde Stichting Make-A-Wedding-Wish in om het wenshuwelijk van Sandy en Laurens in vervulling te laten gaan, voordat het voor Sandy te laat is.
Sandy kijkt terug op een prachtige dag. "Laurens en ik hadden al vaker gesproken over trouwen. Wat ik niet wist, is dat Laurens al van plan was om mij op eerste Kerstdag ten huwelijk te vragen. Door de diagnose werd de trouwdatum ineens veel eerder dan verwacht. Het officiële aanzoek heeft alsnog op eerste Kerstdag plaatsgevonden en 29 december was het zover."
Alle mannen vertrokken 's ochtends richting het huis van Laurens' broer en alle vrouwen verzamelden bij Sandy. "De kapster arriveerde en het optutten begon. Vroeger dan gepland stapten we in het busje dat ons naar de locatie zou brengen. Wat was ik ongeduldig! Maar totaal niet nerveus. Ik wilde Laurens zien en ook zijn reactie op mijn jurk. Bij aankomst stond mijn zoon - die mij ging weggeven - te wachten met het bruidsboeket. Wat een mooi en ontroerend moment was dat. En toen was daar het moment dat ik met mijn zoon vlak achter de dichte deuren ging staan die toegang gaven tot de ceremoniezaal."
De deuren zwaaiden open en Sandy zag eindelijk Laurens staan. "Onvergetelijk! En dan heb ik het nog niet eens over zijn reactie die zelfs op afstand duidelijk te zien was: wow! Alle emoties kwamen los. De ceremonie verliep vlekkeloos en ook het voorlezen van onze zelfgeschreven geloftes ging boven verwachting goed. Het diner later viel bij iedereen in goede aarde."
Als laatste stond een feestavond op het programma. Sandy: "Daar was nog een verrassing: het nummer van de openingsdans werd ook live gezongen. Prachtig! De avond vloog voorbij. Al met al was het een perfecte dag. Ook met 2LOVE waren we heel blij. Naast het feit dat zij met hun benefietavond geld hebben ingezameld voor ons budget, is Naomi ook degene die ons getrouwd heeft. Ik was moe, maar voldaan. Ik vond het erg fijn dat de nadruk lag op de feestelijke kant en niet op mijn ziek-zijn. Mijn doel is om nu te gaan knokken en te zijner tijd gewoon onze zilveren bruiloft te gaan vieren. Wij laten zien wat de betekenis is van 'powercouple'."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden