Logo dekombinatie.nl


Volop plannen voor 2018

Het nieuwe jaar is net begonnen, maar Bart van der Bom heeft al veel op de agenda staan met zijn atelier Barteljee. 8 januari starten de schildercursussen weer, er worden allerlei masterclasses gehouden en er zijn weer schilderweken.

Zwijndrecht - In de week van 8 tot en met 12 januari starten de schildercursussen voor startende schilders en gevorderde schilders op maandag- en donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur
en op woensdag- en donderdagmorgen van 9.30 uur tot 11.30 uur. "Het leuke van de schildercursussen is dat de deelnemende schilders veel van elkaar leren door de werkbesprekingen die aan het begin van elke schilderles plaatsvinden," vertelt Bart. "Tijdens deze werkbesprekingen wordt er op een opbouwende manier gekeken en gesproken over de gemaakte schilderijen die naar aanleiding van de opdrachten zijn gemaakt. Er wordt gekeken naar de compositie van het schilderij, naar de schildertechniek, naar het kleurgebruik en naar de creatieve invulling van de opdracht. Vervolgens worden alle besproken schilderijen tentoongesteld aan de wanden van het atelier, zodat alle schilders van Barteljee deze uitgewerkte schilderijen kunnen bekijken en er inspiratie uit kunnen halen."
Op zaterdag 10 maart vindt er een masterclass 'Toveren met acrylverf en additieven/acrylic pouring' plaats bij Barteljee, gevolgd door een epoxy masterclass op zaterdag 24 maart. Bart: "Er is nog steeds veel animo voor de epoxy masterclasses. In 2017 waren alle masterclasses volgeboekt met deelnemers uit het hele land en uit België. Epoxy is dan ook wel een bijzonder mooi materiaal om mee te gieten, waarbij prachtige transparante/glasachtige gietsels ontstaan. Steeds meer deelnemers schrijven zich in om twee taartlampen te gieten met epoxy. Het mooie is dat je geen enkele ervaring hoeft te hebben om een goed resultaat te bereiken. Misschien is dit de reden waarom de masterclasses zo populair zijn. Ook de nieuw masterclasses 'Acrylic pouring' slaan goed aan. De eerste twee masterclasses in 2018 zijn al volgeboekt. Voor de masterclasses op zaterdag 24 maart en op zaterdag 21 april zijn er nog plaatsen vrij."
Verder worden er weer twee schilderweken gehouden op de Eikenhof in Dordrecht, in juli. In augustus 2017 werd met veel succes de eerste schilderweek gehouden. Bart kijkt terug op een mooi 2017. "Het is een topjaar geweest! Er namen niet eerder zoveel schilders deel aan de verschillende schildercursussen in mijn atelier. Ook de schilderweken – een hoogtepunt van 2017 - in Frankrijk en Dordrecht waren volgeboekt. Hopelijk wordt 2018 ook een mooi jaar." Zie www.barteljee.nl voor meer informatie.

Meer berichten
Shopbox