Logo dekombinatie.nl


Heerjansdam doet het heel aardig in de eerste klasse.
Heerjansdam doet het heel aardig in de eerste klasse. (Foto: Rinie Boon)

'Zwijndrecht' voetbalt aardig mee

Geen van de zes voetbalclubs uit de gemeente Zwijndrecht zit op kampioenskoers. Dat is de conclusie halverwege de competitie. Tijd voor een tussenrapport met.... cijfers.

Zwijndrecht - Eén ding is zeker de club met het grootste verval is ZBC'97. In de eerste weken van de competitie prijkten de Zwijndrechters nog trots aan kop in 3C en leek een glorieus seizoen aangebroken. De laatste weken echter zit de klad er stevig in, met de 9-0 nederlaag tegen Streefkerki als absoluut dieptepunt. Trainer Randell Neeskens en zijn manschappen zullen de voetballoze periode goed kunnen benutten om zichzelf te resetten. Rapportcijfer: 5,0. Poulegenoot Groote Lindt doet het een stuk beter en sluipt langzaam maar zeker maar de bovenste regionen. Om echt door te kunnen drukken moet wél het scorend vermogen wat worden opgevoerd, want 16 goals in 11 wedstrijden is wat karig. Rapportcijfer: 7,0.

Een klasse hoger (in 2F om precies te zijn) is Pelikaan hard bezig om een matige seizoensstart recht te buigen. De subtop is inmiddels bereikt en dat deed trainer Ron Tempelaar met een aangepaste speelwijze, waarbij hij meer de nadrukt legt op verdedigende stabiliteit. Sinds die verandering rijgt Pelikaan de ene overwinning aan de andere. We zien ze de nacompetitie halen. Rapportcijfer: 7,0. VVGZ staat bij het ingaan van het kerstreces op de negende plaats in de eerste klasse B. En eerlijk gezegd is dat ook wel een plek die 'klopt'. De Zwijndrechters presteren redelijk naar vermogen in een loodzware afdeling die gedomineerd wordt door kapitaalkrachtige clubs als SC Feyenoord, Brielle en Heinenoord. Toch moeten 'de vogels'wel opletten. De marge met de clubs in de kelderzone is niet al te groot (vier punten). Rapportcijfer: 6,5. Vier punten boven VVGZ vinden we Heerjansdam. Zestien punten peurden de groenzwarten uit de eerste tien duels; een aantal dat bevredigend genoemd mag worden en de ploeg op de zevende plaats in 1B heeft gebracht. Kortom: een mooie prestatie van de promovendus van sportpark Molenwei! Rapportcijfer: 7.0.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox