De winnaars van het Zwijndrechtse sportgala.
De winnaars van het Zwijndrechtse sportgala. (Foto: Rinie Boon)

Sportprijzen Deurloo en Mellegers

Turner Bart Deurloo en karateka Isabel Mellegers mogen zich de beste beste individuele sporters van 2017 van de gemeente Zwijndrecht noemen. Vrijdagavond werden ze gekroond tot respectievelijk Sportman- en Sportvrouw van het Jaar.

Zwijndrecht - Voor Deurloo was het de derde keer dat hij in Zwijndrecht een prijs in ontvangst mocht nemen. Eerder al won hij in de categorie 'Sporttalent' en kreeg bij bij de senioren de hoogste eer toebedeeld. "Het blijft elke keer mooi om zoiets te winnen", zei de internationale topturner. "Vooral ook omdat het gebeurt in je eigen omgeving." Ook karateka Isabel Mellegers toonde zich verguld met haar eervolle status. De vechtsportster van karateclub Wairando kan een steuntje in de rug ook wel goed gebruiken, nu ze met een dubbele hernia te kampen heeft en tijdelijk is uitgeschakeld. Bij de jonge talenten ging de uit Heerjansdam afkomstige motorcoureur Colin Velthuizen met de hoofdprijs aan de haal. In de categorie 50-fit won het fithockeyteam van HC Derby. Sportploeg bij de junioren werd het Jongens onder 9-team van voetbalvereniging Pelikaan. Mooi was ook dat de twirlgroep van Accelerando haar fantastische prestaties op het EK van 2017 - men behaalde daar de titel- beloond zag worden met de uitverkiezing tot Zwijndrecht's Sportploeg va het Jaar. Voor de twirlsters was dat het, na diverse nominaties gedurende de voorbije jaren- de eerste keer dat men het hoogste treetje van het denkbeeldige ereschavot mocht betreden.

De werkgroep die het Zwijndrechtse Sportgala organiseerde mag terugkijken op een geslaagde negende editie, waarbij naast de uitreikingen van de zes sportprijzen ook diverse optredens voor extra sfeer zorgden. Zo trad de landelijk doorgebroken zangeres Davina Michel op met twee nummers en zorgde Sportman van het Jaar Bart Deurloo voor een fraaie verrassing door het publiek te verrassen met enkele songs waarbij hij zichzelf op gitaar begeleidde. Ook de breakdancegroep van Kadans en de I&O Dancecrew zetten flitsende shows neer. Kortom: een topavond!

Meer berichten
Shopbox