(FOTO: Karin van Buren)
(FOTO: Karin van Buren)

Pelikaan 1 leidt onnodig en duur verlies

De uitwedstrijd tegen Tricht was de eerste wedstrijd na de winterstop maar de laatste van de eerste ronde. Pelikaan heeft nu alle tegenstanders éénmaal gehad en volgende week begint de tweede ronde met een thuiswedstrijd tegen Nivo Sparta. Hoe zou Pelikaan uit de winterstop komen was voor iedereen de vraag. De meesten kunnen zich vorig seizoen nog wel herinneren toen Pelikaan een prima voorbereiding kende, bovenaan in de tweede periode stond maar de eerste wedstrijd vervolgens verloor. De situatie was nu enigszins hetzelfde met een ook nu een perfect verlopen voorbereiding en een goede uitgangspositie in de tweede periode.

Pelikaan begon uitstekend aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut was er een kans. Een scherpe voorzet van Sharog Susani bereikte het hoofd van Jesper Nossent maar die kopte net over. Eén minuut later was er een voorzet van diezelfde Jesper Nossent op Anouar Saïd maar een grabbelende keeper kon er net zijn hand tussen zetten. Pelikaan bleef goed voetballen en de beloning kwam na een kwartier. Na een goede aanval kwam Stefano Garcia Tavares in het strafschopgebied in balbezit, passeerde een tegenstander, kwam oog in oog met de keeper en passeerde deze ook maar die vond het te gevaarlijk worden en haalde Stefano Garcia Tavares onderuit en de scheidsrechter gaf een terechte penalty. Dat is meestal een buitenkansje voor Sharog Susani en ook deze keer liet hij dat niet onbenut: 0-1. Bijna vijf minuten later gaf Sharog Susani een pass op Anouar Saïd die het strafschopgebied inliep maar daar onreglementair werd gestopt en dus weer een terechte penalty. Ook nu weer Sharog Susani achter de bal en ook nu een doelpunt en 0-2. Pas na 27 minuten was er een mogelijkheid voor Tricht die daarvoor niet in de buurt was gekomen bij keeper Jeroen de Veij. Voorafgaand aan die kans was er gepruts op het middenveld bij Pelikaan en de speler van Tricht sprintte vanaf de eigen helft richting het Pelikaan-doel maar de bal verdween over het doel. In het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er niet veel meer en derhalve ging Pelikaan met een meer dan terechte 0-2 voorsprong de rust in waar het ook zo maar 0-4 had kunnen zijn.

Twee minuten na de hervatting weer een kans voor Pelikaan. Na een corner werd de bal slecht weggewerkt door Tricht en deze kwam achter de mee opgekomen Bart van Muijen terecht, hij draaide zich snel om en schoot op doel maar deze ging net over het vijandelijke doel. Na een klein kwartier weer een mogelijkheid voor Pelikaan uit een corner. De indraaiende bal werd eerst door een Pelikaan-speler gemist en daardoor rekende Erwin van Dis niet op de bal en deze ging onbedoeld via zijn been over het doel. Het was typerend voor deze fase dat de kansen kwamen uit corners en niet uit het veldspel. Pelikaan werd steeds slordiger en Tricht speelde vanaf de rust alles of niets met een enorme inzet. De veldverhouding draaide steeds meer om en Pelikaan kreeg het steeds moeilijker. Zonder hiervoor een kans gehad te hebben scoorde Tricht in de 65e minuut de 1-2. Een afstandsschot was hier debet aan. Dat was olie op het vuur voor Tricht. Zij gingen er helemaal voor. Nadat eerst Bart van Muijen een indraaiende vrije trap niet goed genoeg raakte waardoor de bal naast ging kwam de 2-2. Een handsbal van Jesse de Raad in de zestien werd bestraft met de derde penalty van de wedstrijd en ook deze werd feilloos raak geschoten: 2-2. Beide ploegen gingen voor de winst. Vier minuten voor het einde kreeg Sharog Susani een vrije trap te nemen maar deze ging net langs de verkeerde kant van de paal naast. Maar het was Tricht die aan het langste eind trok. Eén minuut voor het verstrijken van de officiële tijd speelde een aanvaller van Tricht op de achterlijn twee verdedigers van Pelikaan uit, legde de bal terug op de rand van het penaltygebied en het schot van de aanvaller verdween in de verre hoek achter de kansloze Jeroen de Veij. In de blessuretijd was Pelikaan niet bij machte om de gelijkmaker te produceren.

Een enorme domper voor Pelikaan en een herhaling van vorig seizoen. Hoe bestaat het dat Pelikaan zo twee verschillende helften in één wedstrijd speelt en niet voor de eerste keer dit seizoen. Het wordt tijd dat men beseft dat een wedstrijd 90 minuten duurt. Zelden was het verval tussen twee helften zo groot als deze wedstrijd. Is het gemakzucht dat men denkt dat winnen we toch wel na een 0-2 voorsprong of is de ploeg niet in staat om te schakelen als de tegenstander de beuk er ingooit of anders gaat spelen. In de hoop dat dit in het leerproces valt wacht volgende week de koploper van de tweede periode Nivo Sparta en om nog enigszins te kunnen denken aan een periodetitel zal er gewonnen moeten worden want puntverlies maakt Pelikaan kansloos. Maar dan zal de instelling die er in de eerste helft wel was er de gehele wedstrijd moeten zijn om deze goede ploeg te verslaan.

Trainer Ron Tempelaar gebruikte de volgende 14 spelers:

Jeroen de Veij, Stefano Garcia Tavares (86, Mitchell Kroos), Bart van Muijen, Erwin van Dis, Jesse de Raad (88, Valeri Silva), Adilson Dias de Barros, Rowdy Nossent, Sharog Susani, Jeffrey Nossent (75, Jermain Bebrout), Anouar Saïd en Jeffrey Nossent.

Meer berichten
Shopbox