VVGZ speelde in shirts van Feyenoord omdat de scheidsrechter niet akkoord ging met hun eigen, volledige witte, uit-tenue. (FOTO: VVGZ/Jan Boom)
VVGZ speelde in shirts van Feyenoord omdat de scheidsrechter niet akkoord ging met hun eigen, volledige witte, uit-tenue. (FOTO: VVGZ/Jan Boom)

VVGZ verliest bij koploper

Je bent vooraf natuurlijk nooit kansloos in een wedstrijd maar dat het voor VVGZ moeilijk zou worden in de uitwedstrijd bij koploper Feyenoord, was een understatement. Proberen zo lang mogelijk de nul te houden was het devies voor de Vogels.

Zwijndrecht - Dit lukte de eerste 20 minuten. De Vogels speelden zeer compact en gaven weinig weg. Ze kwamen zeer sporadisch op de helft van Feyenoord en in de 15e minuut kon Aron uitbreken, maar schoot net naast. In de 25e minuut kwam de thuisclub op voorsprong toen vanaf rechts ongehinderd een voorzet kon worden gegeven en de spits goed voor Mark kwam en mooi binnentikte: 1-0. Daarna vanaf links een actie van de gevaarlijke topscorer van Feyenoord, Obiku junior, die hard over schoot. Verder waren en weinig kansen de eerste helft en dus gingen de ploegen met een 1-0 stand rusten.
In de tweede helft werd de hoop op een verrassing al snel de kop ingedrukt. Wel kregen de Vogels meteen een corner maar het kopsterke verdedigingsduo van Feyenoord kon ruimen. Vervolgens was daar de 2-0 voorsprong voor de koploper: nadat eerst een voorzet was gepareerd werd de bal vanaf rechts weer ingezet en bij de tweede paal kon Obiku jr. binnenkoppen.
Daarna een fase dat VVGZ iets meer aan voetbal toe kwam en Jasper en Aron kwamen soms aardig door maar tot kansen leidde het niet.
De wedstrijd ging als een nachtkaars uit op het koude Varkenoord en het slotakkoord was voor Feyenoord, dat middels hun 3e treffer de eindstand bepaalde op 3-0.

Meer berichten
Shopbox