Michiel Boer, stijlvol in actie namens Derby.
Michiel Boer, stijlvol in actie namens Derby. (Foto: Rinie Boon)

Michiel Boer wil nooit zonder Derby

Voor Michiel Boer is er maar één club: Derby. "Ik ben hier al sinds mijn zesde lid en zal nooit verkassen", glimlacht de 21-jarige speler van Heren 1 van de Zwijndrechtse hockeyvereniging.

Zwijndrecht - Zo, da's dus meteen duidelijk: de liefde voor Derby zit er diep in bij Michiel Boer. "Ik ben een echte clubjongen", stelt hij glimlachend vast. "En dat betekent in mijn geval dat ik niet alleen zelf hockey, maar me ook op andere manieren inzet voor de vereniging. Mijn coachschap bij de Jongens A is daar een voorbeeld van. Ik weet nu al dat, als ik ooit stop met prestatiehockey, ik verder ga als trainer. Waar?: Bij Derby natuurlijk!"

Michiel Boer trad een jaar of vijf geleden als jeugdspeler toe tot de seniorenselectie van zijn club. Sinds vier seizoenen maakt hij vast deel uit van het keurkorps. Met Derby komt hij uit in de tweede klasse. "We zijn afgelopen voorjaar gedegradeerd", vertelt hij. "Dat was op zich niet zo verrassend omdat we al een seizoen of zes steeds in de onderste regionen van de eerste klasse bivakkeerden. Elke keer redden we het nipt en dit keer ging het mis. We spraken vervolgens de ambitie uit om zo snel mogelijk terug te keren naar ons oude niveau, maar de praktijk blijft wat weerbarstiger dan de theorie. We staan momenteel op een zevende plaats. Teleurstellend. Maar er liggen nog altijd mogelijkheden op een klassering die recht geeft op play-offs voor promotie. Het gat met de huidige nummer drie is zes punten. Dat kúnnen we overbruggen. Ons team is qua samenstelling niet veranderd ten opzichte van vorig jaar en bestaat louter uit spelers die uit onze eigen jeugdopleiding afkomstig zijn. Zelf speel ik al sinds mijn jongste jeugdperiode met jongens als Thomas Glandorf en Pieter de Geus. Veel spelers in ons team zijn nog betrekkelijk jong. En er lopen wat oudere hockeyers rond van wie Niels Bakker te boek staat als onze clubvedette. Van hem kun je zoveel leren! Niels heeft aangegeven dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in Heren 1. Ik hoop dat ie op dat besluit terugkomt, want we kunnen hem eigenlijk niet missen."

Michiel Boer droomde er als jongetje al van om ooit in het eerste team van Derby te spelen. "Ik kan me nog goed herinneren dat ik als kind vaak bij de ploeg ging kijken en dan droomde dat ik ook ooit de stap zou maken. Toen ik eenmaal in de ploeg kwam, was het precies zo als ik me had voorgesteld. Ik heb het enorm naar mijn zin en speel met aardige gasten. Nu nog promoveren en het is nog leuker, ha ha!"

 

Meer berichten
Shopbox