Kinderen en ouders luisteren aandachtig naar het verhaal van Britta Teckentrup.
Kinderen en ouders luisteren aandachtig naar het verhaal van Britta Teckentrup.

Ssst! De tijger slaapt

Woensdag 31 januari was het een gezellige middag in de Lunenhof. In het kader van de Nationale Voorleesdagen organiseerde de Bibliotheek AanZet daar een echt voorleesfeestje.

Zwijndrecht - Twee groepen peuters en kleuters kwamen luisteren naar het verhaal Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup, het Prentenboek van het Jaar. Tijdens de Voorleesdagen is landelijk veel aandacht voor het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Voorlezen levert een belangrijke bijdrage aan de taalontwikkeling van het kind. De Bibliotheek AanZet organiseert daarom het hele jaar door in veel vestigingen leuke (voor)leesactiviteiten.

Prenten

In de Lunenhof vertelde bibliotheekmedewerker Anne Venema het verhaal van de slapende tijger. Zij bracht het tot leven met grote prenten en voorwerpen die in het verhaal voorkomen. De kinderen deden enthousiast mee; ze aaiden over de neus van de tijger en zongen een slaapliedje zodat de tijger niet wakker werd.

Knutselen

Na het voorlezen gingen de kinderen knutselen; ze maakten een collage van dierenplaatjes uit oude tijdschriften en tekenden er ballonnen bij. Anne: "De kinderen en hun ouders waren heel enthousiast. We gaan dan ook vaker activiteiten voor hen in Lunenhof organiseren. Daarnaast kunnen er boeken geleend worden. En staat er niet bij wat iemand zoekt, dan kan het uit een andere bibliotheek hier naartoe gestuurd worden."

Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen. Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos het Prentenboek van het Jaar 2018.

 

Meer berichten
Shopbox