Trainer Serge van den Hurk laat zijn humeur niet beïnvloeden door de nederlaag tegen de koploper.
Trainer Serge van den Hurk laat zijn humeur niet beïnvloeden door de nederlaag tegen de koploper.

Doorgaan op de ingeslagen weg

Na de 4-2 nederlaag uit bij koploper Streefkerk lijkt het kampioenschap van de derde klasse C niet meer haalbaar voor Groote Lindt.

Zwijndrecht - Trainer Serge van den Hurk neemt het voor kennisgeving aan. De oefenmeester die deze winter voor één seizoen bijtekende, richt zich op een groter en breder doel: van de De Lindt 1 een team maken dat opvalt door aantrekkelijk spel, plezier in sport en jeugdig enthousiasme. "Een proces waar we momenteel middenin zitten", stelt de coach tevreden vast. "Dus laat ik mijn humeur niet beïnvloeden door een nederlaag tegen Streefkerk, een ploeg die hard voetbal speelt en veelvuldig de lange bal zoekt. Daar heeft men succes mee omdat er voorin twee uitstekende spitsen lopen die heel gemakkelijk scoren. Eén van hen -Andy van Vugt- tikte er bij ons twee binnen in een fase waarin wij met goed veldspel domineerden. Helaas werden twee keepersfouten ons in die fase fataal."

Vorig seizoen bezat Groote Lindt óók een gemakkelijk scorende spits: Michael Slingerland. Dit jaar echter etaleert hij zijn productiviteit in het shirt van tweedeklasse Drechtstreek. Een gemis voor De Lindt? "Ja en nee", zegt Van den Hurk. "Feit is dat Michael er ieder seizoen tussen de 15 en 20 inschiet, terwijl onze huidige aanvallers een stuk moeilijker scoren. Zónder Michael komen we echter wél tot beter voetbal. In het verleden hadden we de neiging om elke bal achter de vijandelijke verdediging te laten neerploffen om zo Slingerland te zoeken. Nu bouwen we een stuk beter op en spelen we aantrekkelijker voor het publiek en dat biedt perspectief naar de toekomst toe. Ons doel is om Groote Lindt naar de tweede klasse te brengen met een speelwijze die aanspreekt. Misschien dat we in de huidige competitie nog voor een verrassing kunnen zorgen in de derde periode. Meedoen om het kampioenschap lijkt nog net buiten ons huidige bereik te liggen. Voor mij is EBOH in onze afdeling de topfavoriet. De andere clubs kunnen het elkaar allemaal lastig maken. Wat dat betreft is dit een krankzinnige poule."

Meer berichten
Shopbox