Team en begeleiding van Viktoria Aschaffenburg met de Pelikaan voorzitter Hans Kostense en Materiaal man Mark Kuiters. ( Foto: Martin Erkelens)
Team en begeleiding van Viktoria Aschaffenburg met de Pelikaan voorzitter Hans Kostense en Materiaal man Mark Kuiters. ( Foto: Martin Erkelens)

JO15-1 wint oefenduel tegen SV Viktoria Aschaffenburg U14

Donderdagavond speelde JO15-1 op ons eigen A-veld een oefenwedstrijd tegen het sterke JO14 team van SV Viktoria Aschaffenburg. Aschaffenburg ligt ten zuidoosten van Frankfurt in het uiterste noordwesten van de deelstaat Beieren en telt ruim anderhalf keer zoveel inwoners als Zwijndrecht.

Afgelopen najaar werd Pelikaan benaderd of we dit team dat hier in de omgeving op trainingskamp is, trainingsfaciliteiten konden bieden en als oefentegenstander wilden optreden. Uiteraard werkten we hier graag aan mee. Zo hebben deze jongens afgelopen woensdagmiddag en donderdagochtend een training op ons complex afgewerkt en werd om 18:30u een oefenwedstrijd gespeeld tegen JO15-1. Tijdens de donderdagochtendtraining werd aan alle gasten een Pelikaansjaal uitgereikt, waarna er even een momentje ingelast werd voor een teamfoto met onze voorzitter en onze materiaalman.

Volgens kenners die de trainingen gevolgd hadden, was het een heel gedisciplineerd team en een geduchte tegenstander voor onze jongens. Na de uitwisseling van vaantjes en het tossen, floot de uitstekend leidende arbiter Francisco Alvarez af voor de aftrap. Pelikaan begon fel aan de wedstrijd en zat er de eerste 10 minuten direct bovenop, maar helaas resulteerde dit niet direct in grote kansen. Af en toe schakelde Viktoria razendsnel om en duidelijk was dat de organisatie bij de tegenstander heel goed stond. Toch leidde dit bij Viktoria ook niet echt tot grote kansen, omdat de verdediging van Pelikaan stond als een huis en ook de middenvelders niet schuwden hun verdedigende taken uit te voeren. Zo kreeg de keeper van Viktoria in de eerste helft beduidend meer te doen dan zijn collega van Pelikaan en uiteindelijk leidde dat tot een aanval, waarbij Ozcan zich vrij wist te spelen voor de keeper en diagonaal kon binnenschieten. Dit was ook de uiteindelijke ruststand.

Na de rust kwam juist Viktoria fel uit de startblokken en leek Pelikaan wat in te zakken. Dat leidden tot de nodige kansen, waarvan er twee op de paal en de lat uiteenspatten. Deze druk leidde na een kwartier spelen tot de gelijkmaker. Uit een heel hoog voorgegeven boogbal vanaf de rechter cornervlag wist zo'n beetje de kleinste man van het veld, die geheel vrij gelaten was, de bal binnen te koppen.

Na diverse wissels aan beide zijden kon Pelikaan de druk weer wat opvoeren en kwam het meer aan aanvallen toe. En hoewel het opletten bleef voor de razendsnelle omschakeling van de tegenstander, kwamen er de nodige kansen. De keeper van Viktoria wist een aantal goede kansen onschadelijk te maken, maar uiteindelijk wist Kevin rond de 30e minuut de bal toch fraai in de linkeronderhoek te plaatsen. Uiteindelijk volgde daar nog de 3-1 op in de 35e minuut toen Koko zich knap vrij wist te spelen op de rand van de 16, de keeper met een schijnbeweging de verkeerde kant op stuurde en met een schuiver de bal in het net schoof.

Al met al een leuke wedstrijd om naar te kijken! En wellicht halen sommige jongens nu ook meteen een beter cijfer voor Duits…

Meer berichten
Shopbox