Groep 8 leerlingen van PIT kinderopvang & onderwijs sloten het PreGym op het DevelsteinCollege af met een officieel certificaat.
Groep 8 leerlingen van PIT kinderopvang & onderwijs sloten het PreGym op het DevelsteinCollege af met een officieel certificaat.

PIT-leerlingen groep 8 sluiten PreGym af

Zwijndrecht – Zeventig cognitief getalenteerde leerlingen van de kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs in Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht sloten het PreGym op het DevelsteinCollege feestelijk af met de officiële uitreiking van hun certificaat van deelname. Het PreGym is bedoeld voor leerlingen met een vwo-advies die behoefte hebben aan extra uitdaging. Zij volgden gedurende vijf maanden elke woensdag twee lessen van 75 minuten met een alpha- en bètacomponent, gekoppeld aan het gymnasiale onderwijs.

Deze groep leerlingen is de tweede lichting van de samenwerking tussen PIT kinderopvang & onderwijs en het DevelsteinCollege, waarbij beoogde vwo-leerlingen die toe zijn aan een nieuwe stap een uitdagend programma volgen. Een soortgelijke samenwerking bestond al met het Obelisk-programma van het DevelsteinCollege dat aansluit op de Asterisk* groepen voor meer begaafde leerlingen van de kindcentra van PIT. Leerlingen reageerden bijzonder positief op het PreGym. Zij volgden vakken als Art & Performance, Programmeren met Robomind, de Griekse en Latijnse Taal en Cultuur volgens het thema 'Welkom bij de klassieken', CSI: DNA-onderzoek en Bibberbotjes in het bètalab.

Meer berichten
Shopbox