(FOTO: VVGZ/Jan Boom)
(FOTO: VVGZ/Jan Boom)

Vogels doen zichzelf tekort

De Vogels leden een 2-3 nederlaag tegen Nieuwenhoorn, maar daar had zeker meer in gezeten. Door een late goal, middels een prachtige vrije trap over de muur, pakte de elf van Steef Buys de volle buit. Desondanks konden de Vogels terug kijken op een redelijke wedstrijd waarin van alles gebeurde. Veel doelkansen voor twee ploegen die de gehele wedstrijd beiden voor de winst gingen.

Zwijndrecht - Zo ontstond een hele levendige wedstrijd die, niet geheel in verhouding, in het voordeel uitviel voor Nieuwenhoorn. Met de drie punten kreeg Nieuwenhoorn de aansluiting met de groep clubs die allemaal verwoede pogingen doen verwijderd te blijven van de onderste plekken. De Vogels likten de wonden met 1 positief punt: een keihard werkend VVGZ liet dit keer ook aanvallend genoeg zien en dat was mede te danken aan de geweldige aanvallende impulsen van man of the match Deveney Veld, die aan de basis stond van vele goede aanvallen van de Vogels.

In vergelijking met vorige week basisplaatsen voor Kuyucu en Veld, waarbij laatstgenoemde door de afwezigheid van Huisman op de rechtsbuitenplaats stond opgesteld. Al in de eerste minuut dus bijna de voorsprong voor de Vogels. Een goede actie van Tucci aan de achterlijn, die de bal terug trok in de doelmond en via een scrimmage passeerde de bal de lijn. Aanvankelijk wees de referee naar de middenlijn, maar trok deze beslissing weer snel in na een vlagsignaal van de grens van Nieuwenhoorn. Waarom weten we nu nog steeds niet. Uit de tegenaanval een gevaarlijk schot van Nieuwenhoorn in de handen van Vintges. En daarmee was de toon van de wedstrijd meteen gezet: twee aanvallende ploegen die beiden voor de winst zouden gaan. De Vogels kwamen snel op voorsprong. In de 9e minuut werd Kuipers in de voeten aangespeeld. De sterk spelende aanvalsleider draaide goed weg en kon tussen twee verdedigers door op het vijandelijke doel afgaan. Het tikje breed op de meegelopen Tucci, die de 1-0 kon aantekenen. Drie minuten later weer een goede aanval toen via Kuipers en van Oorschot de bal aan de rechterkant bij Veld kwam. De getructe rechterspits passeerde zijn tegenstander en bracht de bal in en Tucci was dichtbij nog een huldiging. De rebound belandde bij Roodhorst, maar diens schot ging over.

De Vogels speelden een uitstekend eerste kwartier, waarop ook Nieuwenhoorn in de wedstrijd kwam. Nadat eerst een buitenspelgoal werd afgekeurd, was het even daarna toch raak. De sterke, handige spitsen bezorgden onze defensie het nodige werk en in de 24e minuut een corner voor de gasten. Vintges ging onder de strak aangesneden bal door, het leder werd naar binnen gekopt en van dichtbij binnen getikt. De gelijkmaker leidde een fase in dat de gasten de bovenliggende ploeg waren, maar toch lagen er ook mogelijkheden voor de Vogels. Achter de trage defensie van Nieuwenhoorn lag steeds veel ruimte, helaas leidde het nog niet tot echte kansen. Nadat Zagwijn in de 40e minuut na een stevige ingreep tegen geel op liep, was het laatste wapenfeit voor de Vogels. Veld werd diep gestuurd en verscheen alleen voor de keeper,maar zijn inzet was net te zacht. De afgeslagen bal kwam via van Oorschot weer bij Veld terecht die de zestien in dribbelde en de bal inbracht. Via een scrimmage kwam de bal uiteindelijk bij de Vey die echter van dichtbij de reuzenkans niet kon verzilveren en hard over schoot.

Na rust verving v.d. Houten de licht geblesseerde de Vey. De tweede helft begon slecht voor de Vogels. De gasten konden ongestoord het middenveld oversteken en na matig verdedigen belandde het leder bij de linksbenige rechtsbuiten. Die mocht ook al ongehinderd aanleggen en met een droge knal de 1-2 in de korte hoek achter de verraste Vintges schoot.

Het spel bleef op en neer golven. Eerst een goede van actie van Veld die Kuipers aanspeelde, maar onze spits bereikte net niet de vrijstaande Tucci. Vervolgens een afstandsschot dat Vintges maar net uit de kruising kon tikken. Rond de 60e minuut weer een snelle aanval van de gasten, maar Zwang bracht met een sliding redding. Salomao kwam in het veld voor de aan zijn lies geblesseerde Swank en Kuyucu schoof door naar het middenveld.
VVGZ werd sterker en vooral over rechts kwamen de Vogels vaak goed door. Met zijn passeeracties zorgde Veld voor veel dreiging. In de 70e minuut weer een corner voor de Vogels. De bal werd afgeslagen, maar van Oorschot kon vanaf rechts weer inbrengen en de prima voorzet werd door Zwang goed binnen gekopt. De doelman kon de bal nog tegen de paal tikken maar de rebound was voor Kuipers die hard binnen schoot: 2-2.

Beide ploegen bleven voor de winst strijden en het was uiteindelijk dus toch Nieuwenhoorn dat aan het langste eind trok. Negen minuten voor tijd balverlies op het middenveld en Zwang moest randje zestien aan de noodrem trekken. De vrije trap werd prachtig over het muurtje getild door de goed spelende rechtsbuiten van Nieuwenhoorn en betekende de 2-3.

Het wanhoopsoffensief met Stefan Zwang in de spits erbij leverde niets meer op zodat de Vogels een jammerlijke nederlaag leden. Daarmee kregen de Vogels net iets te weinig, want een gelijkspel had de verhouding beter weer gegeven. Positief was echter het bij vlagen redelijke spel van de Vogels en dat geeft vertrouwen richting volgende week als de inhaalwedstrijd thuis tegen Heinenoord op het programma staat.

Meer berichten
Shopbox