Jurriën Kwaak in een karakteristieke pose: als schutter van Albatros.
Jurriën Kwaak in een karakteristieke pose: als schutter van Albatros. (Foto: Rinie Boon)

Jurriën Kwaak wil prijs met Albatros

De zaaltitel is uit zicht verdwenen, maar kampioen worden op het veld is nog wél mogelijk voor korfbalvereniging Albatros. "Daar gaan we voor!", zegt Jurriën Kwaak.

Zwijndrecht - Op weg naar roem kunnen de Zwijndrechters de inbreng van de 25-jarige Kwaak niet missen. Hij is namelijk één van de spelers die het verschil moet maken in de aanval. "Scoren gaat me over het algemeen vrij gemakkelijk af", glimlacht hij. "Dat had ik eigenlijk al in de jeugd. Het is vooral een kwestie van instinct, oog hebben voor situaties waarin je mogelijk tot een schot kunt komen en daar op inspelen door goed positie te kiezen en af te drukken."
Jurriën Kwaak begon al op zijn zesde met korfbal, enthousiast als hij was geworden door zijn deelname aan een scholentoernooi. "Ik kom niet bepaald uit een korfbalgezin", glimlacht de accountancy--student. Mijn zusje doet aan ballet, mijn broer is meer van de fitness en het hardlopen. En ik werd samen met mijn jeugdvriend Mark Visser lid van Albatros om er vervolgens altijd te blijven hangen." In de jeugd speelde Kwaak de eerste jaren in de hoogste teams. Daarna viel hij buiten de selectie om uiteindelijk als eerstejaars senior in het vierde team te worden ingedeeld. Uiteindelijk werd zijn talent 'herontdekt' en belandde hij via het tweede team in de hoofdmacht. "Ik maak inmiddels al weer vier seizoenen vast deel uit van Albatros 1", vertelt hij. "En dat bevalt uitstekend. Jammer alleen is dat we onze doelstelling voor dit jaar niet compleet kunnen waarmaken. We wilden zowel in de zaal als op het veld kampioen worden in de eerste klasse. In de zaal gaat ons dat niet lukken omdat nummer één VEO niet meer te achterhalen is. Op het veld daarentegen staan we eerste en kunnen we onze ambitie dus nog wél invullen. De voorsprong is nipt, dus we zullen goed alert moeten blijven. Mochten we kampioen worden dan promoveren we naar de Overgangsklasse, een niveau waarop Albatros eerder heeft gespeeld. Over zeven veldduels weten we of dat gelukt is. Ik hoop er met veel doelpunten aan bij te dragen."

Meer berichten
Shopbox