In Nederland krijgen de meeste kinderen op jonge leeftijd al zwemles, maar voor vluchtelingen is dat vaak niet het geval.
In Nederland krijgen de meeste kinderen op jonge leeftijd al zwemles, maar voor vluchtelingen is dat vaak niet het geval.

Rotaryclub komt in actie voor vluchtelingen

Rotaryclub Zwijndrecht wil geld inzamelen om jonge vluchtelingen uit Syrië en Eritrea zwemles te geven. Daarom organiseren zij op donderdag 15 maart een fundraising-dinner met veiling en loterij.

Zwijndrecht - In de Zwijndrechtse Waard wonen vele honderden vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Daar zitten ook kinderen en jonge mensen bij. De kinderen uit bijvoorbeeld Syrië en Eritrea kunnen over het algemeen niet zwemmen. In Nederland is het kunnen zwemmen echter een basisvoorwaarde met al dat water in de vrije ruimte. Rotaryclub Zwijndrecht e.o. stelt zich ten doel om deze jongeren in de komende zomervakantie door professionals zwemles te laten geven zodat zij, na het behalen van diploma A, veiliger kunnen leven in deze regio. Om dit doel te kunnen bereiken is er geld nodig. Met de fundraisingsactie van 15 maart hoopt de Rotaryclub een 30-tal kinderen aan een zwemdiploma te helpen.

Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om deel te namen aan dit fundraising-diner met veiling en loterij. De veilingstukken bestaan uit artikelen en diensten en het veilingboekje zal kort voor de avond ter beschikking worden gesteld. Eén van de topstukken van de veiling betreft een volledig verzorgd viergangendiner, samengesteld én vervaardigd door Cees Helder, voormalig patron-cuisinier van Parkheuvel. Mensen die zelf een artikel of dienst willen aanbieden voor de veiling kunnen zich melden bij de Rotaryclub.

Aanmelden voor deze avond kan door te mailen naar rotaryzwijndrecht@gmail.com.

Praktische informatie

Een driegangendiner voor 150 personen met veiling en loterij in Hotel-restaurant ARA, Veerweg 10 in Zwijndrecht. Ontvangst om 18.30 en aanvang diner om 19.00 uur. De kosten voor dit diner zijn €60,- inclusief water en wijn. Het kledingadvies is smart casual.

Meer berichten
Shopbox