Sharog Susani: stabiele factor bij Pelikaan.
Sharog Susani: stabiele factor bij Pelikaan. (Foto: Rinie Boon)

'Zekerheidje' op het middenveld

Pelikaan heeft zijn droom om de nacompetitie te bereiken nog niet opgegeven. "Kampioen kunnen we normaal gesproken niet meer worden", zegt middenvelder Sharog Susani. Een periodetitel of een vervangende periode is nog wél mogelijk!"

Zwijndrecht - Susani is bezig aan zijn derde seizoen op het Pelidome, de thuishaven van de Zwijndrechtse zaterdagtweedeklasser. Het leven bij Pelikaan bevalt hem goed. "Het is een fijne en warme club", vindt de 27-jarige inwoner van Heerjansdam. "Maar ik moet óók vaststellen dat ik het in de tweede klasse wel een beetje heb gezien. Een niveau hoger zie je beter voetbal. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat we de stap omhoog gaan maken." Vooralsnog voelt Pelikaan nog steeds de naweeën van een matige competitiestart. "We begonnen met een gelijkspel tegen Nivo Sparta", blikt hij terug. "Dat was nog alleszins acceptabel gezien de kracht van die ploeg. Maar daarna volgden drie nederlagen op rij. We constateerden ook dat het 4-3-3 systeem dat we in die beginfase hanteerden niet werkte. We gingen daarom terug naar 5-3-2, een systeem met heel aanvallend ingestelde backs, waarmee we ook in de voorbereiding opereerden. Vanaf dat moment ging het een stuk beter en pakten we 21 punten uit acht wedstrijden. Voetballen vanuit de omschakeling ligt Pelikaan goed en is lastig te bestrijden voor veel van onze tegenstanders. Dus geloof ik nog in het halen van de nacompetitie." Het enige wat Pelikaan nog mist is een spits die balvastheid en scorend vermogen combineert. "Voorin hebben we drie creatieve jongens lopen die uitstekend kunnen voetballen", weet Sharog Susani. "Maar een echte killer ontbreekt: zo'n spits die koeltjes 'afdrukt'" Susani, bij Pelikaan actief 'op 8' was eerder actief bij verschillende clubs, waaronder Alblasserdam en Heerjansdam. "Met Pelikaan raakte ik in contact dankzij mijn fysiotherapeut John de Vlaming. Hij wist dat ik wel zo'n beetje klaar was met Heerjansdam en attendeerde Pelikaan-trainer Ron Tempelaar daarop. Daarna ging het snel. Nooit spijt van gehad."

Hoe zijn eigen voetbaltoekomst er uit gaat zien? Daar is Sharog Susani nog niet helemaal uit. "Er zijn genoeg redenen om bij Pelikaan te blijven", glimlacht hij. "Dit is een fijne club om te voetballen. Maar hogerop zou ook een optie kunnen zijn. Persoonlijk vind ik het jammer dat trainer Ron Tempelaar aan het einde van dit seizoen vertrekt. Ik kan het goed met hem vinden."

Meer berichten
Shopbox