Peter de Jong tijdens een van zijn lessen. (Foto: Privé)
Peter de Jong tijdens een van zijn lessen. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Gitaarschool Zwijndrecht slaat aan

Een jaar geleden startte Peter de Jong zijn Gitaarschool Zwijndrecht, in wijkcentrum Kubiek in Zwijndrecht. Nu, een jaar later, kan Peter zeggen dat het goed gaat met zijn gitaarschool. Het loopt lekker met de aanmeldingen en hij heeft veel plannen op gitaargebied.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT - Peter de Jong gaf eerst voor ToBe les in Zwijndrecht. Door het stoppen van de subsidie besloot hij voor zichzelf te beginnen in januari 2017. Zijn lessen startten toen op 15 maart. Kinderen en volwassenen kunnen er lessen akoestische en elektrische spelen. "Het afgelopen jaar is het heel goed gegaan met mijn gitaarschool. Ik ben behoorlijk gegroeid – in het begin gaf ik drie uur per week les en nu acht uur. Dat komt neer op 8 leerlingen in het begin en nu zit ik op 30. De leerlingen hebben het erg naar hun zin. Kinderen nemen geregeld vriendjes mee en soms krijg ik dan nieuwe aanmeldingen."

De volwassenengroep die vorig jaar startte, is er nog steeds. Sterker nog: er is een tweede groep bij gekomen. Ook de diverse kindergroepen lopen nog. Peter: "Laatst ben ik een nieuwe kindergroep gestart. Ik had niet verwacht dat mijn school zo snel zou groeien. Soms heb ik wel een paar aanmeldingen per week. De woensdag zit al bijna vol, want dan geef ik van 14.00 tot 19.00 uur les in Kubiek. Op de donderdag ben ik in het Klankbord. De leerlingen komen altijd heel trouw en het is erg gezellig onderling. Heerlijk om samen muziek te maken. Groepslessen hebben veel voordelen. Het is betaalbaar – in tegenstelling tot veel muziekscholen - er is langere lestijd en het is motiverend om de anderen te zien en horen. Hetzelfde geldt voor de lessen die ik geef voor kinderen. Zij kunnen tijdens het spelen van elkaar leren en de schroomdrempel is een stuk lager wanneer ze in een groep spelen."

Op 8 juni wordt een gezamenlijk concert gegeven in Kubiek, het eerste van Gitaarschool Zwijndrecht. Peter wil twee keer per jaar zo'n concert houden, ook voor Kerst. "Sommigen vinden het supergaaf, anderen zijn nog wat angstig om op te treden. Maar het is geen probleem als je een foutje maakt, daar let het publiek toch niet op." Het runnen van een eigen gitaarschool bevalt Peter goed. "Ik ben druk, maar ik heb nooit het gevoel dat ik aan het werk ben. Ik heb allerlei leuke ideeën. Zo ben ik nu in Krimpen aan den IJssel een les gestart specifiek voor juffen van basisscholen. Zij leren om kinderliedjes op de gitaar te begeleiden, zodat ze straks in de klas kinderen kunnen laten zingen terwijl zij gitaar spelen. Slaat enorm aan. Ik wil in Zwijndrecht ook zo'n les starten."

Opgeven voor een van de lessen kan op www.gitaarschoolzwijndrecht.nl.

Meer berichten
Shopbox