FOTO: VVGZ/Jan Boom
FOTO: VVGZ/Jan Boom

Zorgelijke tijden voor VVGZ

Het zijn nu echt zorgelijke tijden voor de Vogels. De barslechte wedstrijd tussen twee hele matige ploegen verdiende eigenlijk geen winnaar, maar thuisclub DCV trok toch aan het langste eind. Daarmee zijn de Vogels inmiddels gezakt naar de 11e plek in 1C. Het is dat ook SHO en Nieuwenhoorn punten blijven verliezen, anders was een nog lagere klassering een feit.

Op het knusse, authentieke onderkomen van DCV misten de Vogels een aantal spelers. Kuyucu, Los en Swank waren geblesseerd zodat Maurice Vermeulen als verdedigende middenvelder werd opgesteld. Salomao stond opgesteld als centrale verdediger, maar die moest in de warming- up afhaken, zodat Mitch Roodhorst toch begon in het hart van de verdediging. Met in het doel Klaas Jan van Zessen, die de voorkeur had gekregen boven Maarten Vintges.

Het eerste doelgevaar was in de 8e minuut, maar doelman van Zessen bezwoer het gevaar. Vijf minuten daarna volgde een goede aanval van de Vogels. Huisman opende op Roodhorst en zijn voorzet met links bracht spits Stefan Zwang alleen voor de goalie, maar diens kopbal ging net voorlangs. Het zou achteraf de enige goede kans voor de Vogels zijn in het eerste gedeelte van deze wedstrijd. Beide ploegen waren onmachtig op het veld en konden weinig doelgevaar stichten. Twee kansen waren nog te noteren in deze 1e helft: Mark Zwang tikte uit een corner voorlangs en een aanvaller van DCV verscheen alleen voor van Zessen, die echter goed redde met de benen.

In de tweede helft modderden beide ploegen verder en het spel werd aan beide kanten steeds matiger. Stefan Zwang kreeg nog een mogelijkheid toen hij in de zestien goed wegdraaide van zijn opponent, maar zijn schot belandde precies in de handen van de goalie. Langs de kant verzuchtte menig Vogel supporter dat men tevreden was met een punt, want er zat echt niets meer in. De spelers die het verschil zouden kunnen maken zoals Huisman, Veld en Tucci gaven deze wedstrijd niet thuis en een doelpunt voor VVGZ leek erg ver weg. Kuipers kwam voor Stefan Zwang en de wedstrijd leek inderdaad op dit doelpuntloze gelijkspel af te stevenen, maar een kwartier voor tijd viel toch een treffer. DCV trok ten aanval over rechts en de scherpe voorzet werd in tweede instantie binnen geschoten. Daarna nog de Vey voor van Oorschot en good-old Wielenga voor Mitch Roodhorst, maar het mocht allemaal niet baten. Het mini- offensief van de Vogels leverde wel bijna de gelijkmaker op, toen Maurice Vermeulen een voorzet van Mike Roodhorst goed de hoek inkopte, maar de uitblinkende doelman van DCV wist de inzet knap uit de hoek te tikken. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 nederlaag voor de Vogels.

A.s. zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit en daarna de moeilijke uitwedstrijd bij Kloetinge.

Meer berichten
Shopbox