Met 119 deelnemers was het fietsbedrijf More Than Cycling uit Zwijndrecht opnieuw het grootste team.
Met 119 deelnemers was het fietsbedrijf More Than Cycling uit Zwijndrecht opnieuw het grootste team.

Spinnen voor Sophia

Afgelopen weekend werd de 27e editie van Fietsen voor Sophia gehouden in het Topsportcentrum Rotterdam. Aan dit vermoedelijk grootste en oudste indoor fietsevenement deden verdeeld over drie dagen totaal 1.500 deelnemers mee. Onder hen ook het More than Cycling team uit Zwijndrecht.

Zwijndrecht - Zowel op zaterdag als op zondag waren er drie fietsmarathons van elk drie uur waarin steeds bijna 300 personen de pedalen moesten rondtrappen, opgezweept door beats van veel bekende hits en onder begeleiding van professionele presenters op het podium.

Grootste team

Met 119 deelnemers was het fietsbedrijf More Than Cycling uit Zwijndrecht opnieuw het grootste team. Al velen jaren op rij lukt eigenaar en teamcaptain Rob van Efferen om veel personen warm te maken om mee te doen aan dit mooie sportieve evenement.In zijn team deden ook veel leden mee van de vestigingen van Basic-Fit in Zwijndrecht en Papendrecht. Team More Than Cycling zorgde na het team Darmfalen van het Sophia zelf voor de hoogste teamdonatie van ruim € 22.000,- .

De 119 deelnemers haalden samen €22.000 op

Dankzij de inbreng van alle fietsers zelf en van hun sponsoren kon na afloop van het evenement een prachtige donatie van € 464.000,- aan het Sophia Kinderziekenhuis worden gedaan.

Darmfalen

Deze editie van sporten voor Sophia was voor kinderen met darmfalen. Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis zorgt voor kinderen met chronisch darmfalen. Bij deze kinderen is het niet mogelijk om voldoende voedingsstoffen en vocht op te nemen via het maagdarmstelsel. Hierdoor ontstaan klachten als diarree, buikpijn en spugen. Dit leidt tot een tekort aan verschillende voedingsstoffen en problemen met de groei. Daarom is het belangrijk om deze voedingsstoffen direct via het bloed toe te dienen via een infuus. Zo'n levenslang infuus heeft veel impact op het dagelijkse leven van kinderen. Ze kunnen niet lekker sporten en bewegen en nog belangrijker is dat het niet lukt om zelf te eten.

Meer berichten
Shopbox