Sandra Schirm ontving de OZHW Award.
Sandra Schirm ontving de OZHW Award. (Foto: Sandra Vlielander)

Prikkelende stof bij OZHW College Tour

'De wereld zal de komende decennia radicaal veranderen en vergaande kennis zal door middel van 'artificial intelligence' -kunstmatige intelligentie- voor iedereen beschikbaar zijn, gewoon door een chip in je nek. En ja, waarom zouden de kinderen dan eigenlijk nog naar school moeten gaan?'

Zwijndrecht - Het was prikkelende stof die filosoof, hoogleraar en wetenschapper Ruud Veltenaar het personeel van de Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden (OZHW) voorschotelde in het Gemini College in Ridderkerk afgelopen donderdagmiddag. Veltenaar 's boeiende lezing -getiteld 'De Toekomst van het Onderwijs'- vormde de aftrap van de 'OZHW College Tour', een serie aan inspirerende presentaties die de komende jaren bij zal dragen aan de beoogde innovaties en kwaliteitsborging van de onderwijsgroep.

Emoties

Veltenaar hoopt dat zijn verhaal emoties los maakt. En hoewel niemand ontzet is weggelopen -iets waar hij stiekem op hoopt- is er na afloop met een flinke dosis enthousiasme nagepraat over zijn woorden. De toekomst van het onderwijs betekent namelijk helemaal niet dat de docent overbodig wordt gemaakt door technologische snufjes -altijd gevaarlijk om te suggereren in een zaal vol gedreven en gepassioneerde leraren-, maar wel dat de rol van de man of vrouw voor de klas zal veranderen, net als dat de samenleving verandert.

Award voor vrijwilligers

In de middag werd de prestigieuze OZHW Award uitgereikt, een erkenning die jaarlijks wordt gegeven aan uitzonderlijke vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten op de scholen. Dit jaar ging de award naar Sandra Schirm, ouder van obs De Dolfijn uit Zwijndrecht, als waardering voor haar inzet van vele jaren als hulpouder voor de Kindcentra van obs De Dolfijn. Uit handen van dhr. Johan van Knijff –voorzitter van het College van Bestuur van OZHW- ontving Sandra Schirm twee cheques van €500,-: ééntje ten behoeve van de school en één vrij te besteden cheque.

Meer berichten