Giovanni Klaverweide: volgend seizoen in het shirt van ZBC'97.
Giovanni Klaverweide: volgend seizoen in het shirt van ZBC'97. (Foto: Rinie Boon)

Verrassende versterkingen voor ZBC

Veel voetballiefhebbers hebben zich even achter de oren gekrabd toen bekend werd dat Giovanni en Kenneth Klaverweide komend seizoen gaan voetballen voor ZBC'97. "Toch gaat het écht gebeuren en we hebben er veel zin in", glimlacht Giovanni, de oudste van de twee.

Zwijndrecht - "Er waren verschillende redenen om voor ZBC te kiezen", legt Giovanni Klaverweide - nu nog speler van eersteklasser SHO en in het verleden een gewaardeerde aanvaller bij onder meer Papendrecht, Heerjansdam, Capelle en ASWH. "In de eerste plaats leek het Kenneth en mij leuk om weer eens samen te gaan voetballen. Dat dit bij ZBC gaat gebeuren heeft alles te maken met de komst van Robert Mohan als trainer daar. We kennen Robbert al vele jaren als vriend en buurtgenoot van ons in de Dordtse wijk Stadspolders.Toen hij er weet van kreeg dat we allebei wilden vertrekken bij onze huidige clubs, hing hij meteen aan de telefoon. We gaan met veel plezier onder zijn leiding aan de slag in Zwijndrecht. Natuurlijk, het zal even wennen zijn aan de derde klasse, maar dat is niet onoverkomelijk. We hopen allebei ons steentje te mogen bijdragen aan een succesvol team. Nee, van afbouwen is absoluut geen sprake. Alleen het woord al. We gaan er vol overgave en hopelijk super fit in!"

De komende maanden wil Giovanni Klaverweide zich eerst nog volop inzetten om zijn huidige club SHO te behouden voor de eerste klasse. Geen gemakkelijke opgave, want het elftal hangt in de onderste regionen. Degradatie dreigt. "Dat we zo laag staan is een fikse tegenvaller. Voorafgaand aan dit seizoen spraken we de ambitie uit om bij de eerste zes te eindigen. Ons probleem was dat we de eerste drie duels verloren. Dat had zo'n impact op het zelfvertrouwen van onze jonge ploeg. Sindsdien spelen we eigenlijk onder ons kunnen. Ik baal daarbij ook van mezelf dat ik met al mijn ervaring de ploeg te weinig op sleeptouw neem. Ook mijn spel is grillig. In die zin ben ik een typische vleugelspits. Degradatie zou voor mij de eerste keer zijn. Dat mag niet gebeuren."

Meer berichten