Het gaat goed met het Repair Café. (Foto: Privé)
Het gaat goed met het Repair Café. (Foto: Privé)

Repair Café Zwijndrecht bestaat 5 jaar

Het Repair Café aan de Perkstraat 57B in Zwijndrecht bestaat vijf jaar en dat wordt op zaterdag 7 april van 10.00 tot 14.00 uur gevierd met koffie met gebak voor bezoekers. Het gaat goed met het Repair Café, vertelt Ineke de Kok.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT – Sterker nog: het gaat héél goed met het initiatief, volgens Ineke. "Dat merken we aan het aantal mensen. We ontvangen tussen de 25 en 40 man per keer, een heel mooi aantal. Het ligt ook aan het weer, want als het slecht weer is komen er minder bezoekers. Hoe het komt dat het Repair Café hier zo goed loopt? Mensen raken steeds meer bekend met duurzaamheid en mensen met een kleine portemonnee komen bij ons eerst kijken of iets gemaakt kan worden of niet, in plaats van een nieuw product te kopen."

Ook de vrijwilligers zijn volgens Ineke nog altijd heel enthousiast. Vijf jaar geleden werd begonnen met een groep van 24 vrijwilligers en die groep is bijna onveranderd. "Dat zegt wel wat. Het is een heel gezellige groep, waar we enorm trots op zijn. Als mensen het niet leuk vinden om vrijwilligerswerk te doen bij ons, dan haken ze snel af, maar dat is zeker niet zo bij het Repair Café Zwijndrecht. Daar zijn we natuurlijk alleen maar heel erg blij mee. 

Mensen kunnen bij het Repair-Café Zwijndrecht allerlei apparaten laten maken, zoals elektrische en elektronische apparatuur als keukenapparatuur, koffiezetapparaten, geluidsapparatuur en gereedschap, verder computers en randapparatuur, fietsen, steppen, skelters en ga zo maar door. Ook is het mogelijk om textiel-, naai- en verstelwerk door de vrijwilligers te laten repareren. In het begin huisde het café in het oude pand van Diverz en later aan de overkant daarvan. Sinds een aantal jaar zit het Repair Café aan de Perkstraat. 

Ineke ziet van alles voorbij komen. "Er zijn dagen vol koffiezetapparaten, radio's, speelgoed en zelfs oude bandrecorders. Straks zal het tuingereedschap wel weer komen, nu met de lente. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt wel gebracht." 

Wie het jubileum mee wil vieren, kan 7 april naar het Repair Café Zwijndrecht komen. Nieuwe vrijwilligers zijn ondanks de grote groep enthousiaste vrijwilligers nog altijd welkom. Zie voor meer informatie ook de website, www.repaircafe-zwijndrecht.nl. 
 

Meer berichten