Pelikaan 1 wint terecht maar moeizaam van Meerkerk

Pelikaan begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg in de eerste tien minuten 2 grote kansen. Eerst schoot Jermain Bebrout op de binnenkant van de paal na een verre pass van Bart van Muijen en even later na weer een prima pass van diezelfde Bart van Muijen kreeg Anouar Saïd de bal aangespeeld, plaatste een lob over de keeper maar omdat deze te zacht was kon de bal net voor de doellijn worden weggewerkt door Meerkerk. Ondanks dat Pelikaan het bleef proberen vooral via de opkomende backs zakte het spelpeil naar beneden terwijl Meerkerk erin begon te geloven dat er op het Pelidome wat te halen viel. Maar Meerkerk kon niet echt een vuist maken zodat het bij de rust 0-0 bleef.

Na een kwartier in de tweede helft stond ineens de 1-0 op het bord. Dat was het gevolg van een goede aanval op de linkerkant met een voorzet van Adilson Dias de Barros die keurig werd ingetikt door Anouar Saïd. Een kwartier later stond het 2-0. Sharog Susani kreeg een vrije trap te nemen op 20 meter van het doel. Zijn harde inzet werd losgelaten door de keeper en Anouar Saïd was er als eerste bij om af te ronden. De beslissing viel een kleine tien minuten voor het eind. Een aanval over meerdere schijven werd na een voorzet van Anouar Saïd afgerond door Jordy van Buren.

Zodoende bleef Pelikaan in het spoor van de koplopers die ook allemaal wonnen en Meerkerk, getraind door Pelikaan-lid Michel de Raad, moet blijven hopen dat het de na-competitie voor degradatie kan ontlopen maar die opdracht is zwaar.

Meer berichten