Raymond Klootwijk is nog als basisspeler kampioen geworden met Groote Lindt. "Het lijkt me geweldig als dát een keer gaat gebeuren!"
Raymond Klootwijk is nog als basisspeler kampioen geworden met Groote Lindt. "Het lijkt me geweldig als dát een keer gaat gebeuren!"

Altijd blijven dromen van de titel

Raymond Klootwijk gebruikt de laatste jaren de winterstop om zich te bezinnen: stoppen of doorgaan als keeper van Groote Lindt. De fans kunnen gerust zijn: de 36-jarige goalie is ook komend seizoen onder de lat te zien in Zwijndrecht!

Zwijndrecht - "Weet je, als twintiger denk je helemaal niet na over dit soort onderwerpen", glimlacht Klootwijk. "Maar boven de dertig verandert dat. Als er één ding is wat ik namelijk per se niet wil is dat ander mensen zeggen dat mijn tijd als keeper geweest is. Vandaar dat ik ieder jaar een moment kies om bij mezelf te rade te gaan en een afweging te maken. Hoe fit voel je je nog? Heb je nog meerwaarde voor de ploeg? Dat soort vragen stel je je dan. De antwoorden waren positief, ha ha! Gelukkig maar, want ik heb nog ontzaglijk veel plezier in mijn sport. En er is nóg een reden om door te gaan: ik ben nog nooit als basisspeler kampioen geworden met Groote Lindt. Het lijkt me geweldig als dát een keer gaat gebeuren!"

De kans dat het dit seizoen nog gaat lukken is te verwaarlozen, weet Raymond Klootwijk. Groote Lindt draait weliswaar mee in de subtop van de derde klasse C, maar heeft onderweg te vaak puntverlies geleden om te veronderstellen dat men de laatste acht wedstrijden in één lange rush winnend gaat afsluiten. "We hebben tegen de onderste vijf clubs uit onze poule in totaal negen punten laten liggen", rekent hij voor. "Stel dat we die punten wél hadden binnen geharkt. Dan stonden we nu aan kop!" Ons probleem is dat we een spits missen die de ballen er voor ons in ramt. De laatste jaren deed Michael Slingerland dat voor De Lindt, maar hij voetbalt nu elders. Het is echt jammer dat we zo improductief zijn, want in voetballend opzicht doen we het heel aardig. Je ziet het ook tegen de betere teams uit onze afdeling: tegen hen presteren we over het algemeen gewoon goed. Maar goed, het is niet anders. De komende weken en maanden moeten we proberen om het 'kleine kansje' op een prijs intact te houden. Want leuk voetballen is aardig, maar een prijs winnen veel mooier."

Raymond Klootwijk is afkomstig uit een echte Groote Lindt-familie. Zijn ouders zijn nog volop actief voor de club. "Ze runnen samen de wasserij", vertelt hij. "Daarnaast is mijn vader elftalleider van Groote Lindt 1." Zelf geeft Raymond Klootwijk training aan het JO-9-team waarin zijn zoon voetbalt. "'De Lindt' voelt als een warme jas", glimlacht de keeper. "Ik voel me echt vergroeid met deze mooie vereniging."

Meer berichten