Een van de werken van Anne van Dalen. (Foto: Privé)
Een van de werken van Anne van Dalen. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Nieuwe expositie Anne van Dalen

Beeldend kunstenares Anne van Dalen uit Zwijndrecht houdt voor het tweede opeenvolgende jaar op eigen kracht een expositie. Deze solo-expositie getiteld 'Momenteel' toont nieuw, recent werk en wordt op zondag 22 april geopend aan de Buizerdstraat 8.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT - Anne van Dalen hanteert een spontaan-intuïtieve werkwijze en haar schilderijen zijn veelal abstract met figuratieve elementen soms gecombineerd met collage-/montagetechnieken. 'Momenteel' is voortgekomen uit Je geld of je leven: het succesvolle crowdfundingproject waarbij Anne van Dalen mensen uitnodigt financieel bij te dragen aan de ontwikkeling van haar kunstenaarschap. 

"Ik ben heel blij dat het überhaupt gelukt is om opnieuw een geschikte ruimte voor mijn expositie te vinden. Dit keer heb ik een klaslokaal in een antikraakpand waar ook mijn atelier is. Mooi dat ik er voor de geplande sloop nog kan exposeren. Dat ik weer een heel jaar heb kunnen leven en werken dankzij onvoorwaardelijke steun van mijn sponsors vind ik fenomenaal." 

Het werk dat bij de nieuwe expositie te zien is, is heel anders dan het eerdere werk van Anne, vertelt de Zwijndrechtse kunstenares. "Na de body prints van vorig jaar wilde ik graag de uitdaging aangaan van het schilderen op canvas. Zolang ik mezelf die vrijheid gun, kan mijn kunst gaan waar het wil gaan. Op deze manier blijft mijn werk fris voor mezelf en hopelijk ook voor de kijker. Of ik trots ben op het eindresultaat? Trots ben ik niet snel, maar ik ben er wel blij mee. En dankbaar dat mijn werk van een groeiend aantal mensen erkenning krijgt. Dat heeft ervoor gezorgd dat een deel van mijn werk ook te zien is in Zaltbommel bij galerie MarktTwee (nog tot en met 29 april) en tijdens Vers, het kunstweekend voor aankomend talent bij galerie Bergarde in Heerjansdam (12 en 13 mei)."

De opening van Anne's solo-expositie 'Momenteel' vindt plaats op zondag 22 april van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie is tot en met 26 mei te bezoeken van woensdag tot en met zondag aan de Buizerdstraat 8 in Zwijndrecht. Voor meer informatie over Anne van Dalen, haar activiteiten en het werk dat zij maakt, kan een kijkje worden genomen op de website annevandalen.nl.

Meer berichten