Octo-Art werd 35 jaar geleden opgericht door acht schilders die thuis bij elkaar kwamen. (Foto: Privé)
Octo-Art werd 35 jaar geleden opgericht door acht schilders die thuis bij elkaar kwamen. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Octo-Art bestaat 35 jaar

Schilderswerkgroep Octo-Art uit Zwijndrecht bestaat 35 jaar en viert dat met een expositie in Galerie Arthe Damiate in Dordrecht.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT - Octo-Art werd 35 jaar geleden opgericht door acht schilders die thuis bij elkaar kwamen, vertelt penningmeester Anja van Campen. "Het begon gewoon aan de keukentafel, met een groep dames die gingen schilderen met elkaar. De naam van onze groep komt van een octopus, die acht tentakels heeft, evenveel als het aantal leden waar we mee begonnen. Inmiddels zijn er 16 leden. We schilderen eens in de twee weken in buurthuis 'De Wentelwiek' in Zwijndrecht. Soms is er een docent en soms kiezen we samen een onderwerp. Het zijn gerenommeerde docenten, die drie keer per jaar komen lesgeven bij ons. We werken met verschillende materialen, zoals aquarel, acrylverf of potlood. We schilderen meestal op doek, maar ook wel eens op aquarel of papier."

Het ledenaantal is precies goed, volgens Anja. "Wanneer we meer leden zouden hebben, zou de ruimte te klein zijn. Er is zelfs een wachtlijst! Zijn we blij mee, ook al is het natuurlijk vervelend voor de mensen die erop staan. Maar we zijn verheugd door de belangstelling die er is voor onze groep. Iedereen vindt het heerlijk om bij de groep te schilderen. Iedereen heeft weer een andere manier van schilderen, ook al doe je dezelfde opdracht. Er zit ook veel kwaliteit tussen.  Het gaat ook om de gezelligheid – het sociale aspect is heel belangrijk. De groep is heel divers. We hebben leden tussen de 40 en 96 jaar. Een van onze leden is al 35 jaar lid! Helemaal geweldig."

Zelf is Anja al tien jaar lid. "Het bevalt nog steeds heel goed; ik vind het geweldig om bij deze groep te schilderen. Iedereen houdt rekening met elkaar; ik vind het echt een fijne groep."

De expositie van Octo-Art is drie weken lang te bezoeken, van 27 april tot 21 mei, op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en op Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag. De vernissage wordt verricht door de Zwijndrechtse wethouder Jolanda de Witte op zaterdag 28 april om 16.00 uur. Op deze tentoonstelling tonen de leden wat zij zoal creëren. Verschillende technieken zijn te zien. Ieder lid heeft drie schilderijen ingeleverd. De expositie is vrij toegankelijk. Tijdens de openingstijden is er steeds een Octo-Art-lid aanwezig. 

Meer berichten