Een gedeelte van het  Inspire2liveChoir onder leiding van dirigent Peter Overduin. (vooraan naast zangcoach Annelies Schep)
Een gedeelte van het Inspire2liveChoir onder leiding van dirigent Peter Overduin. (vooraan naast zangcoach Annelies Schep) (Foto: Anja Helmink)

Verjaardagsconcert Inspire2liveChoir

Stichting Inspire2liveMusic is opgericht in 2011. Het onder deze stichting vallende Inspire2liveChoir ging in april 2011 onder grote belangstelling van start. Op 14 april bestaat het inmiddels bijna 200 leden tellende koor precies 7 jaar. Op deze avond wordt een groot concert gegeven in de Bethelkerk in Zwijndrecht. De opbrengst is voor Stichting Support Casper van Prof. dr. van Eijk, die onderzoek doet naar alvleesklierkanker.

Zwijndrecht - Dirigent Peter Overduin is vanaf het begin nauw bij het koor betrokken. Samen met zijn vrouw Karin, die enorm veel voor het koor heeft gedaan en betekend. Helaas overleed zij eind vorig jaar aan kanker. "Het koor was echt ons kindje", vertelt Peter. "Karin heeft ons de opdracht nagelaten vooral door te gaan met het zingen tegen kanker."
Het begon 7 jaar geleden in Alblasserdam toen Peter besloot een benefietconcert te organiseren. Dit resulteerde in plannen tot oprichting van een koor. Op de kennismakingsavond waren maar liefst 145 belangstellende aanwezig. Zangcoach Annelies Schep testte de stemmen en er werd al meteen gezongen. De eerste echte repetitieavond werd gehouden op 14 april 2011. Aanstaande zaterdag kunnen mensen genieten van het zingen, maar ook van het bespelen van diverse instrumenten. Medewerking verlenen: Arjan en Edith Post (trompet), Yta van de Zwaag (hobo), Severin van Dijk (dwarsfluit), Jan Vayne (vleugel) en André de Jager (orgel). Ook het Groot Strijkorkest zal aanwezig zijn. Een kaartje voor het concert, dat om 19.30 uur begint, kost 12,50 euro. Peter: "De teller staat nu op bijna 795.000 euro. De hele opbrengst van dit jaar is voor het onderzoek van Prof. dr. van Eijk en zijn stichting Support Casper. Over 1,5 jaar hoopt Professor van Eijk met een medicijn tegen alvleesklierkanker te kunnen komen. Zelf verloor Peter vorig jaar een collega van 61 jaar aan alvleesklierkanker. Het goede doel slaat aan bij de mensen, zo blijkt. "De opbrengsten blijven hoog. Van Nationale Nederlanden kregen we een gift van 10.000 euro. Een ander bedrijf doneerde 5000 euro. Zodoende hebben we nu al weer ruim 30.000 euro. Ieder jaar halen we meer dan een ton op." Het Inspire2liveChoir blijft groeien. Dat heeft met de doelstelling van het koor te maken, maar ook met het repertoire, weet Peter. "We zingen van klassiek tot aan musical. Ook repeteren we om de twee weken, dat vinden veel mensen fijn." Het Inspire2liveChoir geeft voor het eerst dit jaar een geheel instrumentaal koningsconcert in de Open Hofkerk van Hendrik-Ido-Ambacht. Op 6 juni wordt het zomerseizoen afgesloten met een concert in de Grote Kerk van Dordrecht.

inspire2livemusic.nl

Meer berichten