Jaquelune van der Gijp: een leven lang verzot op volleybal.
Jaquelune van der Gijp: een leven lang verzot op volleybal. (Foto: Rinie Boon)

Switch'89 laat volop van zich horen

Meer mensen enthousiast maken voor volleybal; dat is het motto van het bestuur van Switch'89 in Zwijndrecht. Een interview met voorzitter Jaqueline van der Gijp.

Zwijndrecht - "Het gaat op zich goed met onze vereniging", vertelt de dit seizoen in de functie van preses teruggekeerde Zwijndrechtse. "Switch telt een kleine honderd leden, onderverdeeld onder drie damesteams, twee herenteams, twee jeugdgroepen en een bloeiende recreantenafdeling. Maar dat wil niet zeggen dat we geen nieuwe leden kunnen gebruiken. In alle geledingen zijn mensen welkom, met of zonder volleybalverleden. Het mooie van onze club is dat je je als nieuwkomer meteen welkom voelt en in de groep wordt opgenomen. Dat geldt zeker óók voor de jeugd. Vooral in de leeftijdscategorie rond 13 jaar zouden we graag een aantal nieuwe spelers bij willen hebben, zodat we straks met een leuk team kunnen gaan deelnemen aan de competitie."
Zelf is Jaqueline van der Grijp al sinds de oprichting bij Switch'89 betrokken. "Met volleybal begon ik in 1985", vertelt ze. "Toen de clubs Zwijndrecht en Delta in 1989 tot Switch'89 fuseerden, ben ik 'meeverhuisd' naar de nieuwe vereniging. En nu, anno 2018, speel ik nog steeds met veel plezier. Het spelletje blijft leuk om te doen en ik ben aan de vereniging en de sfeer gehecht."

Jaqueline van der Gijp is niet alleen speelster en voorzitter van haar club, ze houdt zich ook vol enthousiasme bezig met promoten van Switch'89. "Dat doe ik als onderdeel van een groep mensen die de vereniging écht op de kaart willen zetten en in dat kader allerlei activiteiten ontplooien. We hebben al clinics gegeven op de basisscholen van Zwijndrecht en pakken nu in samenwerking met Stichting Toppie ook speciale trainingen op middelbare scholen beet. Momenteel doen we dat op het Develstein College. Het loopt lekker en er zijn al wat kinderen die mee willen gaan trainen met de club. Top het eind van het seizoen mag iedereen - senior- of jeugdspeler- gratis meetrainen. Leuk toch?!"

Wie het leuk lijkt om het eens te komen proberen, kan op trainingsavonden gewoon binnenwandelen in de Walburghal. De jeugd van 6 t/m 10 jaar traint op woensdagavond van 18:00 tot 19:00 en die van 11 t/m 14 jaar van 19:00 tot 20:00 uur. Op dinsdagavond trainen de senioren en recreanten. Alle informatie is te vinden op de site www.switch89.nl.

Meer berichten