(FOTO: VVGZ/Jan Boom)
(FOTO: VVGZ/Jan Boom)

Feyenoord verplettert VVGZ en pakt titel in 1B

VVGZ beleefde zaterdag op het Noordpark een historische dag maar niet in positieve zin. In 1994 verloor VVGZ in de eerste klasse (toen het hoogste amateurniveau) met 8-1 bij DOVO. Dat record werd met de 0-7 nederlaag tegen sc Feyenoord nog wat aangescherpt. De Rotterdammers werden via deze zevenklapper kampioen. Brielle verloor met maar liefst 3-6 van SHO (na een 3-1 voorsprong) en zo kon Feyenoord met hun in grote getalen meegereisde fans, wat eerder dan gepland, een feestje vieren op een zonnig en druk Noordpark.

Danny Mulder moest weer een aantal basisspelers missen: naast de nog langdurig geblesseerde Los en Kuyucu, waren ook Mike Roodhorst (blessure) en Zwang (geschorst) niet beschikbaar. Verder Nobel in de basis voor Veld. De basisopstelling van de Vogels: v.Zessen- Mitch Roodhorst, Tucci, Salomao, Zagwijn- v.Oorschot, Swank, Vermeulen- Nobel, Kuipers, Huisman.

Met een wedstrijd tegen het dit seizoen ongenaakbare Feyenoord hoop je zo lang mogelijk mee te doen, maar dat was afgelopen zaterdag heel gauw over. De Vogels kregen nog wel de eerste kans van de wedstrijd. Huisman speelde zich goed vrij en op diens voorzet kwam Kuipers net een voetje tekort. Maar na vijf minuten lag het eerste doelpunt voor de Rotterdammers al in het netje toen een onnodige vrije trap hard langs alles en iedereen achter Van Zessen verdween.

Daarna was het snel gebeurd met het verzet van de Vogels. Al in de 22e minuut werd het 0-2 en werd al gevreesd voor een afstraffing, die voor rust achterwege bleef.

Na de rust werd het echter al heel snel 0-3 en 0-4 waarbij de ongrijpbare Obiku junior op links en de razendsnelle rechtsback Matha zich keer op keer onderscheidden. Het werd uiteindelijk 0-7 en het was maar goed dat de wedstrijd niet langer duurde anders hadden de Vogels waarschijnlijk dubbele cijfers moeten incasseren.

Het klasseverschil tussen de kampioen en de overige ploegen in 1B is immens groot en deze nederlaag kwam dan niet als een verrassing. De Vogels moeten zich richten op de komende wedstrijden. Aanstaande zaterdag komt het murw gebeukte Brielle op bezoek.

Meer berichten