Koen Kuipers geldt als een balvaste spits met een neusje voor de goal.
Koen Kuipers geldt als een balvaste spits met een neusje voor de goal.

'Strijdlust gaat VVGZ redden'

Overdag legt hij samen met zijn oom vloeren. op zaterdag probeert hij doelpunten te scoren voor VVGZ. Zijn naam: Koen Kuipers.

Zwijndrecht - "Moe na een lange dag werk?", herhaalt Koen Kuipers de vraag. "Tuurlijk, het beroep van vloerenlegger is pittig. Maar ook leuk. Ik werk sinds drie jaar in het bedrijf van mijn oom. Het is flink aanpoten, want we hebben vaak behoorlijk grote projecten zoals nu in Zeeland, waar we de vakantiehuisjes van Roompot van nieuwe pvc-vloeren voorzien. Ook werken we in den lande bij de dealers van de automerken Volkswagen, Skoda en Seat. Genoeg te doen dus, ha ha!"

Zijn vrije tijd brengt Kuipers graag door bij 'zijn' VVGZ, de club waar hij al sinds zijn vijfde lid van is. "Ik ken er vrijwel iedereen en voel me er erg op zijn gemak", zegt hij glimlachend. "Als jongetje droomde ik er van om ooit in het eerste elftal te mogen voetballen. Sinds anderhalf jaar is die droom werkelijkheid geworden. Dat doet me écht iets. Ik ben er trots op." Koen Kuipers (22) is spits in een elftal dat dit seizoen uitstekend startte, maar gaandeweg een dalende prestatiecurve liet noteren. Momenteel verkeert de ploeg van trainer Danny Mulder op een tweesprong: een paar overwinningen achtereen trekt het team richting middenmoot, nederlagen daarentegen zuigen VVGZ mee de degradatiezone in. "We hebben in een aantal wedstrijden dure punten verspeeld", zegt Koen Kuipers. "Tegen Nieuwenhoorn bijvoorbeeld, en tegen Nieuw-Lekkerland, Heerjansdam en DCV. Dat waren stuk voor stuk potten die we hadden kunnen en moeten winnen, maar wél verloren. Daardoor zitten we nu in een situatie waarin we niet willen verkeren. Maar ik weet zeker dat we ons rechtstreeks gaan handhaven. VVGZ weet wat er nodig is om de dans te ontspringen, dat hebben we al zo vaak bewezen. Vol gas er op is ons motto de komende weken. Goed voetbal is even minder belangrijk. We zullen moeten strijden voor elke meter en dat kúnnen we. Sterker nog: het is onze voornaamste kwaliteit! Kom maar op met die 'finales'!"

Koen Kuipers geldt als een balvaste spits met een neusje voor de goal. "Ik hoop dit seizoen in ieder geval in de dubbele cijfers uit te komen", zegt de aanvaller die tot nog toe acht doelpunten achter zijn naam heeft staan. Op andere posities in het veld hoeft de trainer hem niet uit te proberen. "Ha ha nee. Ik ben niet snel en van verdedigen heb ik geen kaas gegeten. Laat mij dus maar lekker diep spelen en loeren op kansen."

Meer berichten