Dionne en Pooja zijn groot fan van de veganistische restaurants in New York en Los Angeles. (Foto: Anastasiya Sergienya)
Dionne en Pooja zijn groot fan van de veganistische restaurants in New York en Los Angeles. (Foto: Anastasiya Sergienya) (Foto: Anastasiya Sergienya)

Plant-based lifestyle centraal in serie

De Heerjansdamse filmmaker en actrice Dionne van den Berg, die in de Verenigde Staten woont, heeft zojuist de eerste aflevering gelanceerd van de vegan comedy web-series die zij produceert.

Door Eline Lohman

HEERJANSDAM – Met haar filmproductiebedrijf is Dionne bezig een vegan comedy web-series te produceren en vorige week heeft zij ter ere van Earth Day de eerste aflevering gelanceerd, de music video 'Plant-Based', gemaakt door een volledig vrouwelijke cast en crew. 

"Pooja - mijn co-writer/director - en ik waren in Los Angeles voor verschillende meetings voor een TV-serie pilot die we hadden geschreven, toen we op het idee kwamen om iets te maken in de tussentijd dat meer low budget zou zijn en een visitekaartje van wat we kunnen maken als een team," vertelt Dionne vanuit de Verenigde Staten. "We kwamen op het idee van onze twee karakters Mango en Apricot, twee vegan vriendinnen in New York City die fitnesstrends op hun eigen unieke manier benaderen."

Dionne en Pooja zijn groot fan van de veganistische restaurants in New York en Los Angeles en zien tegelijkertijd de humor bij alle extreme gezondheid- en fitnesstrends die ze voorbij zien komen. Dionne: "We wilden door middel van onze karakters de wereld van de gezondheid- en fitnesstrends in deze steden op een luchtige manier op de hak nemen en tegelijkertijd een plant-based lifestyle promoten. Pooja en ik zijn beiden vegan, iets wat zich over de jaren steeds meer heeft ontwikkeld. Mede doordat de vegan lifestyle een trend is kwamen wij erachter dat vegan producten niet alleen beter zijn voor welzijn van dieren, onze gezondheid en het milieu - het was ook ontzettend lekker eten en na een plantaardige maaltijd voelen we ons fysiek een stuk beter."

'Plant-Based' begint met een scene waarbij ze erachter komen dat er geen vegan opties op de menukaart staan. "We zingen en spelen een dramatische ballad op de gitaar en viool, wat vervolgens overgaat in een hiphop song waarin we rappen over verschillende groente, fruit, sappen en populaire vegan producten. Ik ben ontzettend trots wat we gemaakt hebben! Onze eerste aflevering was meteen een flinke productie. Pooja en ik hebben zelf de muziek geschreven, zowel de ballad als de rap. We hebben het hele concept bedacht en uitgewerkt en binnen no time de hele productie opgezet. We moesten onder andere naar de opnamestudio om muziek op te nemen, de locatie scouten, art design bedenken en een crew verzamelen. We hebben geen vaste format voor onze afleveringen, waardoor elke aflevering anders is en we volledige creatieve vrijheid hebben. We kunnen zelf bepalen wat we willen maken. Erg tof en ik kan niet wachten om de volgende afleveringen te delen!"

Wie de dames wil volgen, kan subscriben op Youtube, de website www.kombuchachacha.nyc bekijken of de Facebook pagina @kombuchachachanyc of Instagram @Kombuchachacha.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden