Lekker bewegen tijdens het Toppie Sportfestijn. (Foto: Privé)
Lekker bewegen tijdens het Toppie Sportfestijn. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Toppie Sportfestijn op Develstein

Vrijdag 4 mei wordt het Toppie Sportfestijn gehouden op Sportcomplex Develstein in Zwijndrecht, voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar oud. Samen met mama of papa, opa of oma kunnen de kinderen in deze leeftijd ontdekken welke sport bij hem of haar past en waar het talent ligt.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT – "We willen kinderen graag helpen bij het vinden van een leuke sportclub," vertelt Jordi van Vuren, Toppie Sportcoach. "De Zwijndrechtse sportverenigingen en sportaanbieders zullen zich presenteren. Naast de activiteiten van de sportverenigingen zijn er ook leuke extra activiteiten zoals een springkussen, diverse optredens, schminken met de Toppie Kunstcoaches, ouder- en kindbootcamp en kun je je eigen fruitsnack maken en proeven. Een kinderDJ zal de middag extra opvrolijken en Dienst Gezondheid en Jeugd geeft voedingsadviezen."

Voor verenigingen biedt het de gelegenheid om zich onder de aandacht te brengen bij de ouders en kinderen. En zo hun club te promoten. Jordi: "Dit biedt de ideale omstandigheden om de kinderen/ouders en verenigingen bij elkaar te brengen. Daarnaast vinden we het belangrijk voor Zwijndrecht gedurende het jaar leuke sportevenementen georganiseerd worden. De gezelligheid en het laagdrempelige karakter zijn de leuke aspecten van dit evenement. Naast de activiteiten van verenigingen hebben we ook leuke randactiviteiten. Kinderen kunnen echt op spelende wijze ontdekken wat ze leuk vinden en kunnen iedere sport zo vaak proberen als ze willen. Dat zie je ook veel gebeuren! We krijgen ieder jaar leuke reacties van zowel (groot)ouders als van de sportverenigingen. Daarnaast - het belangrijkste - zien we ieder jaar kinderen met een enthousiaste lach op hun gezicht weggaan."

Het programma is grotendeels hetzelfde als vorige keren. "We proberen ieder jaar te zorgen voor leuke randactiviteiten en waar het kan iets te vernieuwen maar houden het concept in grote lijnen hetzelfde waardoor het een herkenbaar evenement is. Aan de verenigingen is het om een leuke invulling te geven aan de sportactiviteit. Ieder jaar zijn er tussen de 10 en 14 sporten en diverse verenigingen aanwezig, zoals korfbal, tennis, twirlen, voetbal, volleybal en beeball."

De inloop is vanaf 10.30 uur en het evenement zelf duurt tot 13.00 uur. Het sportcomplex is te vinden aan de Develsingel 7a in Zwijndrecht. Voor meer informatie en aanmelden voor het Toppie Sportfestijn kan gekeken worden op de website van Toppie, www.toppiecoach.nl.

Meer berichten