Elna Leegwater in de kraam vol varkensspulletjes. (Foto: Privé)
Elna Leegwater in de kraam vol varkensspulletjes. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Bijna alle varkensspulletjes verkocht op Koningsdag

850 euro: dat is het bedrag dat Elna Leegwater uit Zwijndrecht met Koningsdag ophaalde met de verkoop van spulletjes met een varken erop, als eerbetoon aan haar overleden broer.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT - Elna Leegwater uit Zwijndrecht stond op Koningsdag met een kraam vol spullen met een varkentje erop. Elna's gehandicapte broer Henri is in juli 2016 overleden, op 51-jarige leeftijd. Hij woonde thuis bij hun ouders maar volgde tien jaar lang activiteiten bij dagverblijf Calypso van stichting Gemiva. De opbrengst van Elna's verkoop op Koningsdag gaat naar Calypso.

"Het is een geweldig mooie dag geworden!" blikt Elna terug. "Ik had inmiddels zoveel spullen ontvangen dat ik een tweede kraam heb gehuurd. Het was echt overweldigend. Zoveel mensen die langs zijn geweest, om te kopen of om een gift te brengen, het was echt gaaf. Aan het einde van de dag konden we tellen en bleek dat we een geweldig bedrag van 950 euro hebben opgehaald. Dit had ik echt nooit kunnen denken. Het schminken wat mijn nicht deed naast de kraam zorgde voor een mooie bijdrage van 130 euro en de rest is verdiend door de verkoop en giften. Ik ben bijna door alle spullen heen, zo leuk. De spullen die er nog over zijn verkoop ik misschien nog een keer op een andere markt, daar denk ik nog even over. Het was emotioneel en ontroerend maar ook heel mooi om te doen voor het dagverblijf waar mijn broer zo graag kwam. Ik ben echt zo blij met alle hulp, lieve reacties, de aanvoer van spullen en de verkoop ervan."

Meer berichten