Helmink Heroes Heren 1 presteert het onmogelijke en is kampioen in de 2de klasse

Na de fusie tussen de clubs Helmink Heroes en BV Fairmount is er dit seizoen een nieuwe Heren 1 team ontstaan onder aanvoering van Peter Locke. Het begin van de competitie begon nog wat onwennig met 5 gewonnen wedstrijden en 5 verlies partijen wat resulteerde in een 8ste plaats op de ranglijst.

In december volgde echter de omkeer en is de weg naar de top van de competitie ingeslagen. De spelers wisten elkaar steeds beter te vinden en er werd kwaliteit toegevoegd door een aantal talenten van het U22 team. Waar de teams boven ons punten bleven verspelen was er op het heren 1 team van Helmink Heroes geen maat meer. Alle wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen wat zorgde voor een enorm spannend slot van de competitie. Met nog twee wedstrijden te spelen hadden ze een achterstand van 2 punten op de nummer 1 Westland Stars met een wedstrijd meer gespeeld. Waar Helmink Heroes moest spelen tegen de middenmoot hadden zij nog een wedstrijd tegen de nummer 3 op het programma staan. Als ze deze zouden verliezen en wij beide wedstrijden zouden winnen dan werden we op basis van onderling resultaat kampioen in de 2de klasse. Op zaterdag ochtend reisden we met vertrouwen naar s'Gravendeel voor de ontmoeting met Rebound. Daar waar we in onze thuis wedstrijd niet thuis gaven zetten we ze nu gelijk onder druk. Er wordt goed en snel samengespeeld wat ons een afgetekende overwinning oplevert van 55-81.

Het wachten is nu op de concurrentie die het later deze middag tegen elkaar moeten opnemen. Tegen het einde van de middag komt het bericht binnen dat ze met 8 punten hadden verloren tegen de nummer 3. Het moest dus gebeuren in de laatste uitwedstrijd op dinsdag avond in Capelle aan de IJsel tegen de plaatselijk Cady BV. Een gelouterd team met oud eredivisie spelers waar je niet 123 van wint. We knallen er gelijk boven op en plaatsen een 8-0 run. Daarna stokt de productie wat resulteert in een klein voorsprong na het eerste kwart 17-19. We spreken af de snelheid omhoog te gooien en de verdedigende intensiteit op te schroeven. Ze hebben moeite de basket te vinden waar wij de ene na de andere fastbreak lopen. Het kwart wordt afgesloten met een verdiende voorsprong 24-45. Het is zaak dit vast en het tempo hoog te houden. De mannen uit Capelle stribbelen nog even tegen en we hebben wat moeite met de zone. Als echter Marius Bariz er 4 driepunters achter elkaar ingooit is het verzet gebroken en spelen we de wedstrijd rustig uit. Eindstand: 56-80. Wat zorgt voor het binnenhalen van het kampioenschap in de 2de klasse!!

Helmink Heroes heren 1 wil volgend jaar spelen in de landelijke eerste divisie. Dit zal een team worden wat bestaat uit talenten uit de jeugdopleiding aangevuld met ervaren spelers. Wil je deze uitdaging met ons aangaan dan kan je contact opnemen met: voorzitter@helminkheroes.nl. De tijden voor de selectietrainingen worden zsm op de website HelminkHeroes.nl bekend gemaakt

Meer berichten