Jeffrey van Boudewijn Hoveniers en Peter van Het Badhuis bij de eerste plantenbak van Wijkplatform Centrum.
Jeffrey van Boudewijn Hoveniers en Peter van Het Badhuis bij de eerste plantenbak van Wijkplatform Centrum.

De bloemetjes buiten zetten

Afgelopen winter heeft Wijkplatform Centrum nagedacht hoe het nog gezelliger zou kunnen worden in de wijk. Het idee ontstond om iets met bloeiende planten te gaan doen, samen met bewoners van de wijk.

Zwijndrecht - Er is contact gezocht met Boudewijn Hoveniers. Zij stelden speciaal voor dit doel een arrangement samen van een antraciet betonnen plantenbak voorzien van een witte margriet en rode hanggeraniums.

Spelregels

Woont u in wijk Centrum en wilt u ook zo'n plantenbak in uw straat? Dat kan en dit zijn de spelregels: u zoekt tenminste nog twee buren waarmee u samen een plantenbak gaat adopteren, bepaal samen waar u een plantenbak wilt laten plaatsen en hoe u hem gezamenlijk gaat verzorgen. U stuurt uw gezamenlijke adresgegevens naar wpc-zwijndrecht@hotmail.com of u komt zich tijdens openingstijden opgeven bij Het Badhuis, Prins Hendrikstraat 2. Opgeven kan tot en met 18 mei.

Maak de straat mooier

Op vrijdagmiddag 25 mei worden de plantenbakken door Boudewijn Hoveniers samen met de plantjes en de potgrond, afgeleverd op uw locatie. En dit alles kost u niets: het Wijkplatform vindt dit een mooie manier om buren te stimuleren om met elkaar de straat mooier te maken en daarom neemt Wijkplatform de kosten voor haar rekening. Boudewijn Hoveniers kan zo'n initiatief alleen maar waarderen en sponsort de plaatsing van deze plantenbakken.

Wedstrijd

Aan deze actie zal ook nog een wedstrijd verbonden worden. Halverwege het bloeiseizoen zal het Wijkplatform een ronde doen langs alle geplaatste plantenbakken. De buren met de mooiste bak ontvangen met elkaar een BBQ-pakket t.w.v. 75 euro voor nog meer buurtplezier. Aan het einde van het bloeiseizoen maakt het Wijkplatform nog een ronde langs de bakken. Alle goed verzorgde bakken worden het volgende voorjaar beloond met gratis nieuwe plantjes.

Meer berichten