Ter ere van het jubileum treedt Swin Voices op zaterdag 12 mei op in Brasserie De IJsvogel.
Ter ere van het jubileum treedt Swin Voices op zaterdag 12 mei op in Brasserie De IJsvogel.

Swin Voices viert 10-jarig jubileum

Dameskoor Swin Voices uit Zwijndrecht bestond gisteren precies 10 jaar. Dit koor treedt heel regelmatig op in verzorgingshuizen en zingt daar liedjes uit de jaren '50, '60, '70 en '80, die herkenbaar zijn voor ouderen. Elke maandagavond oefenen de koorleden in wijkcentrum Kubiek aan de Zwaluwstraat. Gerda Hengeveld, enthousiast koorlid en secretaris van het bestuur, vertelt er ter ere van het jubileum graag meer over.

"In september 2008 werd ik lid van het koor. Momenteel zingen we met 32 dames en hebben we 2 heren voor de muziek. De één speelt piano en de ander banjo. Het ledenaantal is in de loop der jaren redelijk constant gebleven. Swin Voices is echt een gezelligheidskoor. Ons doel is ouderen een fijne middag/avond bezorgen, een lichtpuntje in hun vaak eenzaam bestaan. Als we binnen komen, zitten ze vaak heel stilletjes te zitten in hun stoel. Soms zijn ze licht dementerend. Na een paar liedjes zie je dan toch die lipjes gaan bewegen. Dan herkennen ze de bekende wijsjes en leven ze helemaal op."
"We zingen veel in Dordrecht en Rotterdam. Als secretaris ben ik onder anderen druk met het bellen van de verzorgingshuizen. Inmiddels heb ik een archief met meer dan honderd huizen. We verzorgen zo'n 20 tot 25 optredens per jaar. Twee per maand lukt meestal wel. In het voorjaar is het rustig, in november en december juist erg druk. Dan komen de donkere dagen weer, waarop meer afleiding gezocht wordt voor de mensen." Gerda doet haar werk voor het koor en de ouderen graag. "Ik moet iets te doen hebben, stil zitten kan ik niet."
Kijken bij andere koren is ook leuk en leerzaam, vertelt ze. "Je leert van anderen. Neem nou het liedje 'Zij dronk ranja met een rietje.' Daar zijn geloof ik wel 80 variaties op. We zingen ook liedjes als 'Kleine café aan de haven'. Gaan we naar Rotterdam, dan doen we er een paar Rotterdamse liedjes bij. In één van de huizen woont een man die helemaal idolaat is van Elvis Presley. Als we daar een liedje van zingen, dan heeft hij het de hele middag/avond naar zijn zin. In Capelle aan de IJssel hebben we ook een leuk huis. Omdat de mensen daar graag meezingen, sturen we hen van tevoren ons programma toe met de teksten. Beregezellig altijd, die middagen met de ouderen!" Ter ere van het jubileum treedt Swin Voices op zaterdag 12 mei op in Brasserie De IJsvogel, IJsvogelplein 350 in Zwijndrecht. Aanvang: 14.30 uur. De koorleden nodigen iedereen uit te komen luisteren naar hun feestelijke programma. Het koor kan nieuwe leden gebruiken en ook een gitarist of accordeonist zijn hartelijk welkom.

Meer Informatie is verkrijgbaar bij Gerda Hengeveld, 078-6819266

Meer berichten