(FOTO: Kees-Jan van Overbeeke)
(FOTO: Kees-Jan van Overbeeke)

Eerste stap naar Paralympische Spelen

De grote droom van zwemmer met een visuele beperking Rogier Dorsman (18) uit Heerjansdam is om naar de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo te gaan. De route naar Tokyo loopt via het EK Dublin (2018) en hopelijk ook via het WK Maleisië (2019).

Heerjansdam - Op zijn dertiende is Rogier slechtziend geworden en doordat zijn zicht in korte tijd hard achteruit is gegaan is het lastig om te bepalen hoe zijn toekomst eruit komt te zien.

Rogier traint nu bijna dagelijks in Zwijndrecht en Amersfoort. Om plaatsing voor het EK Dublin af te dwingen moest Rogier de voorafgestelde limieten zwemmen. Tijdens de Swimcup in Den-Haag en Eindhoven, moest op de 100 schoolslag (limiet 1.13.02), 400 vrije slag (limiet 4.35.48) en 200 wisselslag (limiet 2.23.21) de limiet gehaald worden om een ticket voor Dublin veilig te stellen. Rogier haalde op de wissel- en vrije slag de gestelde limiet. Op de 100 meter schoolslag werd de limiet net niet gehaald (1.13.74). Mogelijk wordt Rogier later door de bond als nog voor dit zwemnummer aangewezen

De 18-jarige Heerjansdammer is student HAVO aan de Koninklijke Visio School in Rotterdam. Rogier behoort in zijn categorie (zeer slechtziend) tot de wereldtop. Het EK in Dublin is van 13 tot en met 19 augustus 2018.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden