(FOTO: Karin van Buren)
(FOTO: Karin van Buren)

Pelikaan boekt ruime zege op Drechtstreek

Deze wedstrijd was voor Pelikaan belangrijk omdat deze meetelde voor de tweede periode. Het werd een regelmatige overwinning ondanks dat Drechtstreek feller aan de wedstrijd begon. Daarom was de eerste kans voor de bezoekers uit Papendrecht maar die werd jammerlijk gemist. Daarna was het Pelikaan wat de klok sloeg. Na bijna een kwartier kwam Pelikaan op voorsprong. Een prima aanval over meerdere schijven kwam op links terecht waar Adilson Dias de Barros de bal strak voorzette en Anouar Saïd simpel kon intikken. Ruim een kwartier later werd de score verdubbeld. Na geknoei in het centrum van Drechtstreek kon Anouar Saïd alleen doorlopen richting het vijandelijke doel, daar aangekomen legde hij de bal opzij naar de meegelopen Sharog Susani die op zijn gemak de hoek kon bepalen voor de 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Ook in de tweede helft liet Drechtstreek zien dat zij zich niet zomaar gewonnen zouden geven maar Pelikaan was niet onder de indruk. In de eerste 10 minuten naar rust kreeg Pelikaan volop mogelijkheden om de score uit te breiden maar verzuimde dit. Pas in de laatste vijf minuten vond Pelikaan weer het net. Twee invallers waren hier verantwoordelijk voor. Eerst Mitchell Kroos die de 3-0 op het bord zette na een heerlijk schot van net buiten het strafschopgebied die buiten bereik van de keeper en via de binnenkant van de paal tegen het net plofte. Kort daarna een schitterende actie van Jermain Bebrout die 4 tegenstanders zijn hielen liet zien en alleen voor de keeper gekomen collegiaal aflegde naar de geheel vrijstaande Anouar Saïd die de bal voor het intikken had.

Eindstand 4-0. Op Hemelvaartsdag valt de ontknoping in de tweede periode wanneer Pelikaan in en tegen Heukelum speelt. Een nederlaag van niet meer dan twee doelpunten verschil is voldoende om de tweede periode te pakken.

Meer berichten