Ahmet Kuyucu zoals ze hem bij VVGZ het liefst zien: voetballend.
Ahmet Kuyucu zoals ze hem bij VVGZ het liefst zien: voetballend. (Foto: Jan Timmer)

Ahmet Kuyucu is net op tijd terug

De voorbije maanden moest Ahmet Kuyucu zich flink verbijten. Hij kon vanwege een kuitblessure geen bijdrage leveren aan het handhavingsgevecht van zijn voetbalclub VVGZ. "Dat viel me niet mee", verzucht de 28-jarige stilist.

Zwijndrecht - "In de eerste veertien wedstrijden speelde ik probleemloos, maar daarna kreeg ik twee vervelende blessures achter elkaar", vertelt hij. "Eerst liep ik een scheurtje op in mijn linkerkuit. Toen dat was genezen schoot het er rechts in. Dat was in in ieder geval het startsein om eens even goed te gaan revalideren. Midden in het seizoen. Echt vreselijk balen." Ondertussen moesten zijn ploeggenoten van VVGZ flink aan de bak om punten te sprokkelen in de eerste klasse B, een poule waarin het degradatiemonster al een seizoen lang op de loer ligt bij de Zwijndrechters. "We hebben nog vier wedstrijden om directe handhaving af te dwingen", weet Kuyucu. "Hoewel we momenteel nog boven de streep staan, moeten we alert blijven. We hebben echt nog een paar puntjes nodig. In die zin lijkt het wel op vorig seizoen, mijn eerste jaar bij VVGZ na mijn overstap van Alblasserdam naar Zwijndrecht. Toen alleen waren we al in een wat eerder stadium veilig. Ik wist dat ik na mijn overstap terecht zou komen bij een club die het op dit niveau niet gemakkelijk heeft. Toch heb ik geen seconde spijt gehad. Bij Alblasserdam was ik op een gegeven moment klaar. We degradeerden naar de tweede klasse. Daarin heb ik het nog een seizoen geprobeerd. Aan het eind van de competitie werd duidelijk dat veel jongens, met wie ik al heel lang samenspeelde, stopten of het elders gingen proberen. Dat was voor mij het definitieve sein om eenzelfde stap te zetten. Bij VVGZ had ik al snel het goede gevoel. De ploeg, de staf, de trainer; ik kan het met iedereen goed vinden. Ik plak er dan ook met plezier een derde seizoen aan vast en ben blij dat ik zo langzamerhand fit genoeg ben om mijn rentree te maken in het eerste elftal. Conditioneel ben ik nog niet helemaal honderd procent, maar dat train en speel ik wel bij. Ik wil mijn aandeel leveren, helpen om ons doel te bereiken: handhaving."

In het dagelijks leven is de in Alblasserdam woonachtige Ahmet Kuyucu actief als commercieel medewerker en beheerder van een webshop. "Ons bedrijf is gespecialiseerd in hout-, plaat- en bouwmaterialen", vertelt hij. "Deze baan bevalt me prima. Het is uitdagend en leuk werk én het bedrijf draait uitstekend. Wat wil je nog meer?!"

Meer berichten