Albatros blijft op kampioenskoers

Het eerste team van de korfbalvereniging Albatros blijft op kampioenskoers. Uitdager RWA uit Rhoon bleek op zaterdag 12 mei niet opgewassen tegen de vechtlust van de thuisploeg die dit jaar de titel na drie jaar eerste klasseschap voor zich wil opeisen.

Beide teams kwamen op het warme kunstgrasveld op sportcomplex Develstein scorend langzaam op gang en de doelpunten bleken duur. Via 1-3 kwam Albatros rond de 20e minuut voor het eerst op voorsprong (4-3) en bouwde deze richting de rust uit naar 8-5. RWA bleef slordig in de afronding en Albatros had in Jurriën Kwaak wel een topscorer die acht keer doel trof. Bij 13-8 leek de wedstrijd gespeeld, maar bij 14-12 keerde de spanning nog even terug. Albatros speelde de wedstrijd gedecideerd uit en liet het applaus van het talrijk opgekomen publiek uiteindelijk voldaan over zich komen: 17-13. Met de wedstrijden tegen het in degradatienood verkerende Rust Roest en Kinderdijk voor de boeg lijkt de titel nu toch echt voor het grijpen.

Albatros 2 en RWA 2 maakten er wel een doelpuntrijke wedstrijd van. Bij rust was er nog geen licht tussen beide teams (10-10) en in de tweede helft leek de Rhoonse tegenstander de wedstrijd naar zich toe te trekken. De ploeg van Vincent de Kreek gaf echter niet op en liet in de laatste minuut de 21-21 aantekenen. Albatros is nog op zoek naar een paar punten om zich veilig te kunnen spelen.

Meer berichten