De Zwijndrechtse band No More Heroes wonnen eerder de halve finale en in de finale eindigde de band op een tweede plaats. (FOTO: Danny van der Weck)
De Zwijndrechtse band No More Heroes wonnen eerder de halve finale en in de finale eindigde de band op een tweede plaats. (FOTO: Danny van der Weck)

Finale Band Boost 2018

Op zaterdag 12 mei vond in een uitverkochte Power Stage de ontknoping van dé bandcompetitie van Dordrecht en omstreken plaats: de Band Boost. De felbegeerde eerste prijs én de publieksprijs gingen naar de Dordtse 'southern metal'-band The Great Hurricane Escape.

Regio - De band wint onder meer een optreden op het Popcentrale Podium van Wantijpop 2018, een fotoshoot, een videoregistratie, promopakket en een showcase-optreden in Bibelot. De tweede prijs werd gewonnen door de Zwijndrechtse No More Heroes, tevens winnaar van de halve finale. De band begon hun optreden met een intro van Viben van rapgroep K-Liber, die naadloos over ging in een snoeiharde metalcore-set. De derde prijs ging naar de popband Mr. Marten, die ook de Goldcard voor het Noordpark Festival binnenhaalde. Sleepertown werd gekozen voor de Goldcard van Big Rivers Festival.

Muzikaal gezien was het een harde finale met seventies rock van Vokatus, post-rock van Sleepertown, metalcore van No More Heroes, southern metal van The Great Hurricane Escape en jazzy pop van Mr. Marten. De Band Boost is een begrip in Dordrecht en omstreken en dit jaar was het een drukbezochte editie. Zowel bij de voorrondes en halve finale in de Popcentrale als de finale in Bibelot trokken de Band Boost-deelnemers volle zalen.

Meer berichten