Een gedeelte van de nieuwe speelpolder. Lekker basic met genoeg mogelijkheden voor kinderen om te bewegen en op onderzoek uit te gaan. Het gras op de heuveltjes groeit vanzelf en zo gaat het geheel er steeds natuurlijker en aantrekkelijker uitzien.
Een gedeelte van de nieuwe speelpolder. Lekker basic met genoeg mogelijkheden voor kinderen om te bewegen en op onderzoek uit te gaan. Het gras op de heuveltjes groeit vanzelf en zo gaat het geheel er steeds natuurlijker en aantrekkelijker uitzien. (Foto: Anja Helmink)

Nieuwe speelpolder is uitnodigend

Speelpolder buitenland is klaar! Vanaf nu kunnen kinderen hier naar hartenlust ravotten en sporten. De inrichting is basic en passend bij het natuurlijke karakter van de polder. Kinderen die houden van door de natuur struinen en van alles ontdekken, kunnen hier hun hart ophalen. Er is genoeg te beleven en te genieten. Vanmiddag zal wethouder Jacqueline van Dongen (natuur en recreatie) de speelpolder om 15.30 openen.

In de afgelopen jaren is, in samenwerking met Staatsbosbeheer, het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde en de provincie Zuid-Holland, gewerkt aan de inrichting van het buitengebied aan de zuidkant van Heerjansdam. Landgoed Buitenland (particulier project) was al eerder klaar en geopend voor publiek. Nu is ook de speelpolder klaar.
De speelpolder is ontworpen door het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde samen met de kinderen van basisscholen de Rank en de Julianaschool van het RaJuBiBoS in Heerjansdam. De kinderen kregen een workshop aangeboden en dachten eerst na over wat een speelpolder eigenlijk is. Daarna gingen ze naar de polder toe en mochten ze al rondlopend ideeën bedenken. Die werkten ze vervolgens in de klas uit. Ook konden ze meedoen aan een prijsvraag, die luidde: 'Bedenk een coole naam voor het speelbos'. De jury bekeek de inzendingen en haalde de mooiste ideeën eruit. Vervolgens koos wethouder Jacqueline van Dongen (zij is naast wethouder ook lid van het dagelijks bestuur van het Natuur- en Recreatieschap) de definitieve naam. Vandaag zal zij de naam van de prijswinnaar bekend maken. Samen met deze persoon onthult zij dan de naam van de speelpolder, die op de totempaal bij de ingang komt te staan. De wethouder is blij met de speelpolder. "We hebben op Hooge Nesse al een speelbos waar kinderen naar hartenlust kunnen klauteren, bouwen en spelen in de natuur. De speelpolder die samen met de kinderen is ontworpen, is daar een prachtige aanvulling op."

Na de opening kan iedereen zien hoe mooi de speelpolder is geworden. Er is genoeg te doen voor alle kinderen van 4 tot minstens 12 jaar. Er is bijvoorbeeld een trekpont, water met stapstenen en er zijn heuveltjes. De doeltjes staan er al, dus wie wil voetballen, kan zijn hart ophalen. Ook een ligweide ontbreekt niet. De speelpolder is heel geschikt om te picknicken en te wandelen. Kortom: er is voor elk wat wils.
Na de opening vandaag zijn er van 16.45 tot 17.00 uur allerlei natuur- en sportactiviteiten georganiseerd voor kinderen. Iedereen is hartelijk welkom! De speelpolder is gelegen in Polder Buitenland aan de Randweg, tegenover de Boomgaardweg.

Meer berichten