(FOTO: Karin van Buren)
(FOTO: Karin van Buren) (Foto: )

Eerste klap is een daalder waard voor Pelikaan 1

Na de voorbereiding, oefenwedstrijden en bekerwedstrijden was het eindelijk zover dat de eerste competitiewedstrijd voor de deur stond. Iedereen is benieuwd hoe de vernieuwde selectie van ook de nieuwe trainer Driss El Akchaoui er voorstaat. Om dat te ervaren moest men afreizen naar Vianen waar het sterk verjongde Brederodes stond te wachten om Pelikaan van repliek te dienen.

De eerste gevaarlijke actie van Pelikaan was na een klein kwartier spelen. Ruben de Raad kreeg een vrije doorgang aan de linkerkant van het veld, speelde op de achterlijn een verdediger uit maar zijn voorzet bereikte niet de meegelopen medespelers. In de 20e minuut kreeg zijn broer Jesse een enorme kans voor open doel na wat heen en weer gekop in de zestien maar in plaats van de bal met zijn hoofd in te koppen wilde hij het met zijn voet doen en daardoor ging de bal over het doel. Ook Brederodes kreeg een kans, dat bleek de enige kans van de eerste helft te zijn, toen een aanvaller vrij kon uithalen vanaf een meter of 20 van het doel maar de bal ging recht op Pelikaan-doelman Jeroen de Veij af die daar geen probleem mee had. Na ruim een half uur werd Jermain Bebrout de ruimte ingestuurd door Roy Weber, kon voorzetten en de bal werd bijna door een verdediger in zijn eigen doel gewerkt maar de keeper voorkwam met een uiterste krachtinspanning een achterstand voor zijn ploeg. Net voor rust een dubbele kans voor Pelikaan. Een voorzet van Jermain Bebrout werd net gemist door de inglijdende Jordy van Buren, de bal werd opgepikt door Adilson Dias de Barros en zijn voorzet werd direct ingeschoten door Nick de Veij, zijn schot ging langs de keeper maar tegen een verdediger aan. Derhalve was de ruststand 0-0 in een helft waarin het spel soms slordig was maar Pelikaan de meeste kansen kreeg.

Behalve het eerste kwartier in de tweede helft zette de trend van de eerste helft zich voort in de tweede helft. Jesper Nossent was direct gevaarlijk na zijn invalbeurt met een schot wat de keeper losliet maar er was geen Peli in de buurt om het af te maken. Kort daarna werd Ruben de Raad met een steekbal de zestien ingestuurd maar hij kwam iets te schuin voor het doel uit waardoor zijn schot de juiste richting miste. In dezelfde minuut schoot Nick de Veij met vier man om hem heen net voorlangs. Het doelpunt kon niet uitblijven want Pelikaan kreeg zoveel mogelijkheden en het doelpunt kwam ook, een kwartier voor tijd. Een afgeslagen aanval van Pelikaan werd op het middenveld opgepikt door routinier Roy Weber, die begon aan een rush, passeerde een aantal tegenstanders en werd op het laatste moment gestuit door een sliding van een verdediger maar daardoor kwam de bal plots voor de voeten van de vrijstaande Nick de Veij die de bal met uiterste precisie langs de keeper in de hoek schoot. Eindelijk was daar de bevrijdende treffer en geheel terecht. Een mooi competitiedebuut voor de broer van keeper Jeroen. Vanaf de 89e minuut gebeurde er van alles. Eerst kreeg Nick de Veij een kans op zijn tweede goal maar zijn schot ging over. In de 90e minuut een curieus moment. Een verre trap vanuit de Brederodes achterhoede schoot door de Pelikaan achterhoede heen en keeper Jeroen de Veij wilde de bal terug het veld inschieten maar miste deze volledig. Daardoor kon een aanvaller van Brederodes bijna op de achterlijn in balbezit komen en op het verlaten doel schieten maar de hoek was te moeilijk want de bal ging voorlangs. Het slotakkoord was voor Pelikaan want Adilson Dias de Barros ging er op links vandoor, zette voor vanaf de achterlijn, dat mislukte maar in de kluts kreeg hij de bal terug en schoot op doel maar tegen de keeper aan. En zo bleef het 0-1, een terechte maar moeizame overwinning doordat er teveel kansen onbenut bleven. In ieder geval werden er wel kansen gecreëerd. Het veldspel was, van beide kanten, niet geweldig maar er is in ieder geval voor de overwinning geknokt. Een mooie start voor het team met hopelijk een goed vervolg volgende week tegen het altijd lastige Papendrecht.

Meer berichten