De eerste competitiewedstrijd van VVGZ eindigde in een gelijkspel. (FOTO: Jan Boom)
De eerste competitiewedstrijd van VVGZ eindigde in een gelijkspel. (FOTO: Jan Boom) (Foto: )

VVGZ pakt ver in blessuretijd toch nog een punt

Vorige week in extremis een nederlaag: nu dik in blessuretijd de gelijkmaker in de eerste competitiewedstrijd bij GJS. De beste man aan VVGZ- zijde, Marcello Tucci, was 20 minuten eerder door trainer Danny Mulder naar voren gedirigeerd en uitgerekend hij voorkwam met een fraaie lob over de keeper de nakende nederlaag. Een meevaller voor de Vogels die helemaal niet zo slecht speelden maar weer voorin geen vuist konden maken.
In het eerste kwartier toonden beide ploegen zich gelijkwaardig. De thuisploeg liet bij vlagen verzorgd voetbal zien en in de 21e minuut de eerste gevaarlijke aanval van GJS toen een aanval over veel schijven uitmondde in een schot net over. Daarna een kopbal net naast de kruising en een trekbal die goed werd ingeschoten, maar belandde op een rood/witte ploeggenoot.
De Vogels kwamen vooral via Roodhorst zo en nu dan door maar de voortzetting was vaak te mager om doelgevaar te stichten. Het eerste echte wapenfeit voor de Vogels kwam na een half uur toen uit een voorzet van links de bal goed werd terug gekopt en Alkema kon uithalen randje zestien, maar het leder ging net over. Ook GJS, dat toch wel een licht overwicht had, kreeg hierna geen kansen meer zodat de rust werd bereikt met de brilstand.
In de 2e helft deden de Vogels meer van zich spreken. Eerst een mooi schot van van Dongen in de handen van de keeper en in de 58e minuut de tot dan grootste kans van de wedstrijd toen v.d. Spek goed door liep op een diepe bal, zijn tegenstanders afschudde maar strandde op de keeper. Na 20 minuten de weer fitte Los voor van Vuren. In de 66e minuut de voorsprong voor de thuisclub toen na slechte communicatie door Zwang en Kloosterman een corner werd weg gegeven. De corner bleef hangen in de doelmond, breed gelegd en van dichtbij was het raak: 1-0.

Daarna weer een grote kans voor de Vogels: een mooie diepe pass van Los bereikte Alkema maar ook hij wist alleen voor de goalie niet te scoren en ook de kansrijke rebound werd verprutst. Intussen speelden de Vogels achterin 1 op 1 en versterkte Tucci de machteloze aanval. Kuipers werd aangetikt tijdens een sprintduel in de zestien maar de dit maal matig leidende Elisse wuifde het weg. GJS counterde daarna bijna naar 2-0 maar Kloosterman redde prima, toen een aanvaller alleen voor hem op dook.

De Vogels leken deze competitie met een nederlaag te starten maar ver in blessuretijd besliste Tucci anders: hij reageerde zeer attent op een wilde diepe bal en bleef met een fraai lobje wel koel alleen voor de goalie. Al met al een terecht gelijkspel, waarbij de Vogels natuurlijk de morele winnaar waren.

A.s. zaterdag spelen de Vogels hun eerste thuiswedstrijd: thuis tegen LRC (aanvang 15.00 uur).

Meer berichten